(FOTO) Znane so podrobnosti tragične nesreče na Štajerskem: V napačni smeri vozil 78-letnik, umrl tudi avstrijski državljan

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
19.04.2022 10:54

Nesreča je terjala življenji dveh udeležencev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mariborski policisti so bili malo pred 10. uro obveščeni, da se je na avtocesti A1 med Mariborom in Šentiljem zgodila huda nesreča. Med bivšo cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem so bila zaradi vožnje v napačno smer po avtocesti udeležena tri vozila. Po podatkih policije je nesreča terjala življenji dveh udeležencev.

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da je 78-letnik, doma z območja Murske Sobote, iz smeri Avstrije proti Mariboru vozil v napačni smeri. Pri tem je oplazil drugo osebno vozilo, še tretje pa se mu je izognilo in zapeljalo z vozišča.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

A 78-letnika to še ni ustavilo in je peljal naprej ter trčil v osebno vozilo 63-letnega avstrijskega državljana. V njegovo vozilo je nato trčil še voznik osebnega vozila, v katerem sta bila dva državljana Hrvaške. 

78-letnik in državljan Avstrije sta umrla na kraju nesreče, hrvaška državljana pa sta bila lažje poškodovana in so ju prepeljali v UKC Maribor.

Policisti sektorja avtocestne policije Maribor nadaljujejo preiskavo nesreče. Vse očividce nesreče pa prosijo, naj pokličejo na interventno številko 113.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Štefan Kocet, pomočnik vodje Specializirane enote avtocestne policije Maribor, je na vprašanje, kje je 78-letni voznik zapeljal na avtocesto v napačni smeri, odgovoril, da vse kaže, da je to storil že kmalu za mejnim prehodom.

Avtocesta je bila v smeri proti Šentilju zaprta vse do 13.30, ko je bil promet znova sproščen, do takrat pa je bil promet preusmerjen na vzporedno magistralno cesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta