Hrvaško pretresa okruten zločin: Mati naj bi ubila komaj rojenega otroka, preiskava razkriva grozljive podrobnosti

D.Ži
01.07.2024 13:55

Na dojenčku naj bi bile vidne sledi davljenja in ureznine, mati naj bi naslednji mesec preživela v priporu na Remetincu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poteka obdukcija, ki bo dala odgovore, kako natančno je dojenček umrl.
Profimedia

Od sobote popoldne po hrvaškem Zagorju krožijo zgodbe o tragični smrti novorojenčka, ki naj bi ga v nepojasnjenih okoliščinah usmrtila 22-letna mati. Po obvestilu družinskega člana je policija po šokantnem odkritju zasedla družinsko hišo.

Kot so neuradno izvedeli pri Jutarnjem listu, se je tragedija zgodila v bližini Krapine, od koder so v soboto po policijski preiskavi truplo dojenčka prepeljali na Inštitut za sodno medicino in kriminologijo. Na dojenčku naj bi bile vidne sledi davljenja in ureznine. Poteka obdukcija, ki bo dala odgovore, kako natančno je dojenček umrl. Od tega bo odvisen potek kriminalistične preiskave, ki jo pod vodstvom tožilstva vodi PU Krapina – Zagorje, piše Jutarnji. 

O primeru se je oglasilo tudi tožilstvo, saj so na njihov predlog pridržali otrokovo mamo, ki bo naslednji mesec preživela za zapahi zapora na Remetincu. 

Obtoženka je bila namreč v nedeljo zaslišana v prostorih tožilstva, ki je zanjo zahtevalo pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče, ponovitve kaznivega dejanja, pa tudi posebno težkih okoliščin, v katerih je bil storjen ta strašni zločin. Zato jo je dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča poslala v pripor, kot je v navadi, pa jo čaka še vrsta strokovnih pregledov, da se ugotovi, ali je bila v času kaznivega dejanja prištevna, še piše hrvaški časnik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta