Huda prometna nesreča: V čelnem trčenju umrl 19-letnik, tri osebe poškodovane

Asja Lednik
29.09.2021 09:03
Policija vzrok tragične prometne nesreče še preiskuje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Policija je bila v torek ob 23.18 obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino. V čelnem trčenju je umrl 19-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, ki ga je zaneslo na nasprotno vozišče ob vstopu v predor Panovec ravno v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljala 44-letna voznica.

Po sedanjih ugotovitvah 23-letni voznik, v njegovem vozilu je bil tudi 19-letni sopotnik, pred desnim delno preglednim ovinkom hitrosti in načina vožnje ni prilagodil lastnostnim ceste in stanju vozišča. Pri tem je z avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost oziroma preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri pripeljala 44-letna voznica osebnega avtomobila, poleg nje je bil v vozilu še 34-letni sopotnik.

Na cestah na Severnem Primorskem za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo 7 ljudi

23-letni voznik je najprej z levim delom osebnega vozila trčil v betonski robnik ob levem delu vozišča, od koder ga je odneslo naprej in nato s prednjim delom avtomobila čelno trčil v prednji del drugega avtomobila. Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju tragične nesreče umrl 19-letni moški, oba udeležena voznika sta bila huje poškodovana, 34-letni sopotnik v drugem udeleženem vozilu pa je utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe. 

Poškodovane osebe so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Ogleda kraja tragične  nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Preiskovalna sodnica je odredila tudi sodno obdukcijo, ki bo opravljena na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Pomoč policistom in reševalcem na kraju nezgode so nudili tudi poklicni gasilci, ki so s tehničnim posegom iz vozil rešili ukleščene osebe.

Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nesreče 23-letnega voznika kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo 7 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta