Incident na Lentu v Mariboru: Osebje lokala preprečilo masaker

18.09.2021 15:12
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Nekaj čez polnoč se je na Lentu v Mariboru zgodil hud incident, v katerem je bil z nožem zaboden mlajši moški. Kaj je šlo narobe, policija še preiskuje, zato tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga podrobnosti o dogodku z javnostjo še ne more deliti. Je pa potrdila, da je "moški v sporu utrpel hujšo poškodbo, prizadejano z ostrim predmetom." Odpeljali so ga v Univerzitetni klinične center Maribor, od koder so policiji sporočili, da življenje poškodovanega moškega ni ogroženo. Po nuradnih podatkih je žrtev incidenta stara 28 let.  

Kdo je zabodel nesrečnega moškega, policija prav tako ne razkriva, je pa Kovačič Čelofiga Večeru potrdila, da so policisti v povezavi z dogodkom že odvzeli prostost osumljenemu iz Maribora. Po neuradnih podatkih je tudi napadalec star 28 let. Kakšnega kaznivega dejanja je osumljen (poskusa umora, uboja, povzročitve hude telesne poškodbe, nasilništva), bo jasno po končani preiskavi.

V redakcijo smo prejeli informacijo, da se je incident zgodil v neposredni bližini lokala Niagara. Skupina moških, ki niso gosti lokala in tudi to noč niso bili v njem, so žrtev nekako priklicali iz Niagare, smo izvedeli neuradno. Misleč, da se bo z nekom pomeril "ena na ena", je sprejel izziv in zapustil lokal, nakar ga je na parkirišču pričakala cela skupina moških in šla nad njim z bejzbol palicami. Osemindvajsetletnik se je pognal v beg, nakar se je zgodilo: 28-letni Mariborčan ga je dohitel in ga v gibanju zabodel. 

 Govorili smo z Markom Kokolom, direktorjem podjetja, ki upravlja z lokalom Niagara. To noč je bil v lokalu, vendar vsega ni videl. Da je šlo zunaj nekaj hudo narobe, je uvidel, ko je moški bežal pred napadalci in pritekel nazaj k njim v lokal. Takoj je poklical policijo. "Najprej naj poudarim, da se dogodek ni zgodil pri nas v Niagari, pač pa na parkirišču pod mostom. Po naših informacijah je šlo za ulični obračun zaradi starih zamer. Pet ljudi se je z bajzbol palicami in nožem spravilo na enega človeka," je Kokol uvodoma povedal za Večer. Ranjenemu so ponudili zavetje. "S tem smo preprečil še hujši pretep, morebitni masaker, napadalci so se namreč razbežali," pravi Kokol. Nesrečni moški je bil pred napadom gost v lokalu, medtem ko skupina napadalcev po zatrjevanju osebja Niagare niso njihovi gosti. Tudi to noč niso bili pri njih.  

Dokler ga ranjeni moški ni prosil, naj pokliče reševalce, Kokol sploh ni opazil, kako hudo je z njim. "Šele ko je z ledvenega dela umaknil roko in mi pokazal okrvavljeno dlan, sem uvidel, da je ranjen. Takoj smo pristopili in mu nudili prvo pomoč ter pazili nanj do prihoda reševalcev."  

Skupina napadalcev je pobegnila še pred prihodom policije, a kot rečeno, so policisti z zbiranjem obvestil kmalu dognali, kdo so vpleteni in kdo je 28-letnika zabodel. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta