Julija Adlešič in Sebastien Abramov imata dolg spisek upnikov

Primož Knez, Dnevnik
24.05.2021 15:43
Julija Adlešič in Sebastien Abramov, znana iz razvpitega primera "odrezana roka", sta obtožena skrivanja premoženja pred upniki v osebnem stečaju. O krivdi se bosta izrekla v četrtek
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tožilka je Sebastienu Abramovu in Juliji Adlešič v zameno za priznanje krivde ponudila pogojno kazen. Foto: Jaka GASAR/DNEVNIK
Jaka Gasar/dnevnik

Če bi šlo za povsem običajen primer obravnave kaznivega dejanja oškodovanje tujih pravic, ne bi bilo v dvorani okrajnega sodišča v Ljubljani prav nobenega predstavnika javnosti. A danes zaradi obtoženih seveda ni šlo za običajen primer, sodišče je bilo polno kamer, fotoaparatov in ošiljenih svinčnikov poročevalcev. Na zatožno klop sta sedla 23-letna Julija Adlešič in 31-letni Sebastien Abramov. Oba najbolj znana zaradi razvpitega primera "odrezana roka", Abramova pa čaka še sodni postopek zaradi umora.

Pred dvorano je najprej prišel Abramov. Logično. Pripeljali so ga pazniki, saj je zaradi primera "odrezana roka" v celjskem priporu, če in ko se mu ta izteče, pa bi bil v priporu še zaradi obtožbe umora. In če je bil on povsem nevpadljiv v ponošeni sivi trenerki in črnem puloverju, je ona, kot na sodiščih še vedno doslej, blestela. Vpadljiv rdeč plašček ji je komaj pokril zgornji del nog obutih zgolj v elegantne barvite čevlje z visoko peto. Levo roko je, kot vedno, skrivala v žepu in za črno rutico. Prek rame ji je visela majhna torbica v zlati barvi. Nekaj minut je zamujala, v dvorano sta z odvetnikom Borisom Grobelnikom vstopila zadnja. Čeprav zaročena, se Julija in Sebastien nista smela fizično pozdraviti. "Korona ukrepi, saj razumete," je dejal sodnik Primož Štrancar.

Javnost je že na začetku obravnave izvedela, da se je osebni stečajni postopek Abramova že končal, da sta obe sodbi zaradi goljufije še nepravnomočni in da ga čaka še postopek zaradi umora. Glede Julije Adlešič pa, da se stečajni postopek še ni končal, da ji je sodišče odobrilo brezplačno pravno pomoč oziroma odvetnika po uradni dolžnosti in da prejema 400 evrov denarne socialne pomoči, drugega premoženja pa nima. Tožilka Janja Potisk je predstavila obtožni predlog. Po njenem je Sebastien Ambramov prevaral upnike v osebnem stečajnem postopku tako, da je leta 2018 pred sodiščem in stečajno upraviteljico skril 32.600 evrov premoženja na mobilni denarnici. Upnikov je bilo sicer cel kup, od bank in zavarovalnic do mobilnih operaterjev in fizičnih oseb. Terjatev je bilo za 148.500 evrov. Podobno kaznivo dejanje tožilstvo očita tudi Adlešičevi. Ta naj bi skrila dobrih deset tisoč evrov na mobilni denarnici, tudi pri njej je bilo veliko upnikov, skupni dolg pa dobrih 60 tisoč evrov.

Tožilka je v primeru priznanja krivde za Abramova predlagala šest mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo treh let, za Adlešičevo pa tri mesece pogojno s preizkusno dobo dveh let. Po krajšem posvetu z odvetniki in tožilko se je pokazalo, da danes priznati še nista hotela, sodnik pa jima je dal še eno možnost in sicer v četrtek popoldne. Očitno se je pri ponudbi tožilstva zapletlo pri roku plačila dolga, ki sta ga zatajila pred upniki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta