Krut zločin pretresel Nemčijo: 17-letnico so mučili in jo nezavestno vrgli v mrzlo reko

D.Ži
13.06.2024 12:45

Trije moški in ženska so v Ösnabrücku poskušali ubiti najstnico. Po izživljanju so se je poskušali znebiti v reki Ems, a je žrtev nekako splavala do nabrežja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Državno pravobranilstvo je ovadilo 24-letnika, 27-letnico in dva 19-letnika. Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Okrutni poskus umora, ki se je zgodil 27. maja, je pretresel nemško javnost, pa tudi državno tožilstvo v Osnabrücku. Znanih je vse več podrobnosti.

"Zločin je bil zelo grozljiv in okruten. Motiv trenutno ni jasen," je dejal višji državni tožilec Alexander Retemeyer z urada javnega tožilca v Osnabrücku. "Verjamemo, da je imela deklica veliko srečo, da je preživela," je povedal za NDR. Po prvih ugotovitvah preiskovalcev naj bi 17-letnica poznala štiri obtožene.

"Kot je povedala v izjavi, so jo obtoženi več ur mučili na samotnem kraju, kamor so jo zvabili. Na koncu so jo nezavestno vrgli v ledeno reko Ems," je povedala Retemeyerjeva in pojasnila, da je žrtev bila zabodena z noži in da se je verjetno iz nezavesti predramila v mrzli vodi. Najstnici se je uspelo rešiti.

Po mnenju preiskovalcev se je žrtvi uspelo rešiti na obalo, domačin, ki je priskočil na pomoč, pa je ob 4.12 poklical policijo. Dekle, ki je bilo v smrtni nevarnosti, so nato odpeljali v bolnišnico. Zdaj njeno življenje ni več ogroženo.

Državno pravobranilstvo je ovadilo 24-letnika, 27-letnico in dva 19-letnika. Pristojno okrožno sodišče je na predlog državnega tožilca izdalo tiralico zoper tri glavne storilce zaradi poskusa umora in zoper žensko zaradi pomoči pri umoru. Preiskava natančnega zaporedja dogodkov in motiva kaznivega dejanja še poteka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta