Ljubljanska policija na protestih prijela sedem oseb, v Celju moški udaril po obrazu protestnico na kolesu

Gordana Possnig, Gr.G.
13.06.2020 13:25

Okoli 20. ure je več protestnikov preskočilo varovalno ograjo, nekaj deset protestnikov pa jo je pričelo podirati. Ker pri tem niso upoštevali pozivov policistov, da s kršitvijo prenehajo, so ti sedem oseb prijeli in odvedli na policijsko postajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V Celju se je sinoči, kot v več drugih slovenskih mestih znova odvijali kolesarski protest. Tudi tokrat je bilo protestnikov, ki so se ob 19. uri zbrali na Glavnem trgu več sto, nato pa se se zapeljali po mestnih ulicah in naredili več krogov. Tokrat pa je proteste, ki so v minulih tednih potekali mirno in brez najmanjšega incidenta zaznamoval incident, ki se je tik pred koncem kroženja po mestnih ulicah zgodil na Stanetovi ulici, ki so se kolesarji vračali že na svoje izhodišče. Kot je zaokrožilo danes zjutraj po družabnih omrežjih, je eden izmed mimoidočih na Stanetovi ulici udaril po obrazu protestnico na kolesu, ko mu je na vprašanje, ali je ni sram, da protestira, odgovorila, da ne. Napadena je dogodek prijavila na policiji, kjer so nam povedali, da vpletenih v incident še niso zaslišali. Je pa po družabnih omrežjih zaokrožilo, da naj bi žensko napadel lastnik gostilne v središču mesta. 
Za nasilje ni opravičila, so sporočili z Levice, kjer ostro obsojajo včerajšnji napad na prehodu pri glavni lekarni v centru Celja. "Znan celjski gostinec je v obraz udaril mirno protestnico, ki je izražala svoje nestrinjanje z delovanjem trenutne vlade. Za nasilje ni nobenega opravičila, ne glede na to, kaj žrtev reče ali stori. Ljudem, ki ne priznavajo pravice do javnega izražanja nezadovoljstva in nestrinjanja s političnimi in etičnimi ravnanji vlade in so ob tem še nasilni, še enkrat jasno sporočamo, da je javno izražanje političnih stališč pravica, ki nam je ne bodo tako poceni vzeli," so zapisali.

Ljubljanska policija prijela sedem oseb

Na petkovih protestih v Ljubljani, v okviru katerih se je na Trgu republike zbralo okoli 5000 protestnikov, so policisti udeležence javnega zbiranja opozarjali, naj upoštevajo ukrepe, določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni. Dogodek je večinoma potekal mirno, so sporočili s PU Ljubljana, okoli 20. ure pa je več protestnikov preskočilo varovalno ograjo, nekaj deset protestnikov pa jo je pričelo podirati. Ker niso upoštevali ukazov policistov, da s kršitvijo prenehajo, so možje v modrem sedem oseb prijeli in jih odvedli na policijsko postajo. Vsem so izdali plačilne naloge zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta