Maribor popoldne zajela huda nevihta, voda je zalila objekte na 12 lokacijah, neurje ujelo tudi pohodnike

STA, M.R.
11.08.2020 16:49

Nekatere dele države so v popoldanskih urah že zajele napovedane nevihte. Lokalno je ponekod padala tudi toča, o kateri med drugim poročajo s Štajerske in tudi Notranjske. Agencija za okolje (Arso) sicer opozarja na možnost neviht za danes popoldne in zvečer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Današnje neurje v Mariboru
Sašo Bizjak

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je malo pred 14. uro močno deževje zajelo Občino Maribor in nemalo dela povzročilo gasilcem. Voda je namreč zalila objekte na 12 lokacijah, tako da so mariborski poklicni gasilci prostovoljna gasilska društva Brezje, Malečnik, Maribor-mesto in Pobrežje pomagala pri črpanju vode iz objektov.
Okoli 15. ure se je nevihtni pas s krajevno točo pojavil na območju Ilirske Bistrice in do 16. ure prek Notranjske pripotoval do Goriške. Drobna toča je od Podgrada do Ilirske Bistrice pobelila zemljo.
V naselju Kobdilj v občini Komen je okoli 15.30 voznica z osebnim avtomobilom obtičala v vodi. Avto so nato iz vode izvlekli gasilci. V tem naselju je zalilo tudi klet, v Štanjelu pa je meteorna voda zalila stanovanjsko hišo, osnovno šolo in prvo nadstropje gradu Štanjel. 
V Divači pa je okoli uro pred tem neurje ujelo pohodnike pod Vremščico. Na pomoč so jim priskočili lokalni gasilci in jih pospremili na varno v dolino. 
Po napovedih Arsa se bodo krajevne padavine pojavljale še približno do polnoči, pogostejše bodo tudi v naslednjih dneh. Ozračje bo predvsem popoldne nestabilno, zaradi obilice vlage bo možna tudi kakšna močnejša nevihta. Ob šibkih vetrovih se bodo nevihtne celice le počasi pomikale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta