Maribor: Vlak trčil v mladoletnico. Je bila tragedija posledica nevarnega izziva?

Č.K.
13.01.2021 12:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Znane so podrobnosti tragedije, ki se je v Mariboru včeraj zgodila na železniških tirih na Teznu. Poročali smo, da je mlado dekle iz ravnotežja vrgla sila vlaka, a se je izkazalo, da informacija ni bila točna.

Tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl je sporočil, da se je nesrečna mladoletnica, ki je včeraj umrla, skupaj z vrstnico ob železniškem peronu fotografirala med tiri. Strojevodja potniškega vlaka ICS, ki je vozil na relacije Ljubljana - Maribor, se je z vlakom približeval z veliko hitrostjo, mladoletnici je na drvečo nevarnost pričel opozarjati z zvočnimi signali, na kar nista reagirali. Stran sta odskočili šele zadnji trenutek, ena pravočasno, druga pa žal ne. Strojevodja nesreče ni mogel preprečiti. Z vlakom je trčil v najstnico, po naših podatkih staro 14 let. Njene poškodbe so bile tako hude, da je umrla na prizorišču nezgode. Deklica, ki je v tragediji preživela, je zaradi šoka, ki ga je doživela ob izgubi prijateljice, potrebovala zdravniško pomoč. Reševalci so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center.

Na prizorišču nesreče sta včeraj prišli tudi dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, so pa že izključili sum na samomor. Prav tako je že jasno, da se nesreča ni zgodila po tuji krivdi. Kot smo neuradno izvedeli od virov blizu policije, se preiskovalci sprašujejo, ali je tragedija posledica kakšnega nevarnega izziva, ki se jim najstniki pridružujejo na družbenih omrežjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta