Mlada Verena umrla v hudi nesreči na Krku, zdaj je jasno, koliko mora povzročitelj plačati njeni družini

A.L.
27.08.2024 13:53

Zgodilo se je julija 2019.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mineva pet let od tragične nesreče na Krku, v kateri je umrla takrat 20-letna Avstrijka Verena Heinz. Julija 2019 se je potapljala ob obali Malinske, ko je vanjo trčil gliser. Kljub hitri pomoči je nekaj ur po nesreči umrla v reški bolnišnici.

Aprila lani je bil 31-letni voznik gliserja Dino Dokoza Nikpalj obsojen na leto in pol zapora, včeraj pa se je zaključila še pravda. Sodišče je v dolgotrajnem postopku sklenilo, da sta podjetje Oto-nautika, sicer lastnik gliserja, in povzročitelj nesreče Dino Dokoza Nikpalj, tudi zaposlen v tem podjetju, dolžna družini Heinz plačati 202.000 evrov. Sodba je pravnomočna, poroča hrvaški Index.

V potapljanje je bila zaljubljena celotna družina Heinz. Oče pokojne Verene, ki se je tistega dne potapljal skupaj z njo, že leta poudarja, da je njegov glavni cilj ozaveščati ljudi o nevarnostih na morju in preprečiti, da se še komurkoli zgodi podobna tragedija. Večkrat po nesreči se je vrnil na Krk, si ogledoval prizorišče nesreče in se spraševal, ali sta z Vereno takrat naredila napako. Kot piše Index, je vsakič prišel do zaključka, da je napako naredil voznik gliserja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta