Mladoletniki žicali za cigarete, metali kamenje v tovornjak, kradli jabolka in pretepli lastnika sadovnjaka

Le.V.
27.06.2024 12:42

Šentjernejski policisti so identificirali pet mladostnikov, starih od 13 do 17 let, ki jih bodo ovadili zaradi nasilništva in poškodovanja tuje stvari.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna Lovrec

V sredo zvečer je 69-letni moški  policiji prijavil, da je skupina mlajših oseb v Dobruški vasi poškodovala njegovo parkirano vozilo. Mladi so prijavitelja najprej žicali za cigarete, ker pa jim jih ni dal, so se znesli nad njegovim vozilom. Najprej so razbili stransko šipo na tovornjaku, nato pa s kamenjem poškodovali še vetrobransko steklo in vrata. Ko so oškodovancu na pomoč priskočili mimoidoči, se je mladina razbežala. 

V iskanje osumljenih se je vključilo več policijskih patrulj, ki s preiskavo nadaljujejo, so pa že identificirali pet osumljenih. Vsi so iz okolice Šentjerneja, stari so od 13 do 17 let. Policisti jih bodo kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari in o primeru obvestili pristojni center za socialno delo. A to še ni vse.

Policisti sumijo, da je bila peterica vpletena tudi v napad na 56-letnega moškega, ki se je zgodil prejšnji teden, 20. junija. Incident se je zgodil okoli devetih dopoldan, izven naselja Dobrava pri Škocjanu. Najprej so mladi fantje na dvorišču oškodovanca kradli jabolka in s prizorišča pobegnili. Moški se je zapeljal za njimi in jih dohitel na makadamski poti med Dobravo pri Škocjanu in Dobruško vasjo. Ko jih je ogovoril, so ga mladoletniki napadli, proti njemu uporabili dražeči sprej in ga pretepli. Šestinpetdesetletnik je v novomeški bolnišnici poiskal zdravniško pomoč, kjer se je izkazalo, da se mu k sreči ni zgodilo hujšega od lažjih poškodb.

Zaradi poškodovanja tuje stvari peterici, ki je v sredo z metanjem kamenja v tovornjak lastnika oškodovala za okoli dva tisoč evrov, grozi kazen do dve leti zapora ali denarna kazen, zaradi nasilništva pa še huje - zapor do treh let. 

 

Vaše mnenje šteje! Sodelujte v anketi in pomagajte izboljšati Večer:

Anketa o zadovoljstvu bralcev Večera!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta