Množični pretep na veselici: Stepla sta se dva, poškodovani pa trije moški in tri ženske, kaj so počeli varnostniki?

M.R.
06.05.2024 14:56

V nedeljo okoli 2.30 so policiste obvestili o pretepu na prireditvenem prostoru v Vitanju, kjer sta se po ugotovitvah policije sprva stepla dva moška, nato pa naj bi se vključilo še več drugih obiskovalcev prireditve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti pričakujejo, da bi se lahko število poškodovanih še povečalo.
STA

To so danes sporočili s celjske policijske uprave (PU Celje), kjer dodajajo, da je bilo šest oseb poškodovanih, od tega ena verjetno huje, ostale pa lažje. Prav tako so policisti sporočili, da so varnostniki na prireditvi uporabili plinski razpršilec, zaradi česar je več ljudi potrebovalo zdravniško pomoč. Podatke teh oseb policisti še zbirajo. Preverjajo tudi okoliščine dogajanja. Ko bodo zbrali vsa obvestila, bodo ustrezno ukrepali. 

V uredništvo Večera smo včeraj dobili pismo o dogodku, v katerem piše, da naj bi bili varnostniki napadli obiskovalce ter poškodovali več ljudi, med njimi tudi ženske. Na PU Celje so naknadno za Večer potrdili, da so bili poškodovani trije moški in prav toliko žensk.

Organizatorja veselice sta bila dva. Turistično društvo Vitanje je koncertni del veselice, na katerem so nastopili Polkaholiki in Ines Erbus, organiziralo z družbo Hit Events, katerega lastnik je Matjaž Švab

Direktor turističnega društva Milan Pogladič je za 24ur.com sporočil, da se je incident zgodil po zaključeni prireditvi izven varovanega območja in da ne more komentirati postopanja varnostne službe UNI7 iz Kranja. Omenjena družba je za isti portal pojasnila le, da za zdaj ne bodo komentirali dogodka, da pa so "pomešali reditelje in varnostno službo".

Na PU Celje so za Večer tudi povedali, da še pričakujejo poročilo varnostne službe, pregledali pa bodo tudi pridobljene videoposnetke incidenta. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta