Močno pijan vozil v napačno smer po avtocesti in se z vozilom zaletel v nasproti vozeč avto

Le.V.
23.06.2024 14:27

Povzročitelju nesreče, zaradi katerega je sta bila dopoldan zaprta vozni in prehitevalni pas med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani, grozi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Na avtocesti pri Slovenski Bistrici se je okoli devetih dopoldne pripetila huda nesreča, v kateri sta trčila voznika avtomobilov. Policisti so ugotovili, da je nezgodo povzročil 37-letni moški, ki je po avtocesti vozil v napačno smer in na vrhu klanca proti Trojanam trčil v drug avto. Nič krivo voznico so morali iz avtomobila rešiti s tehničnim posegom. Reševalci so jo odpeljali v bolnišnico, prav tako povzročitelja nesreče, ki pa so ga policisti še prej preizkusili z alkotestom. Izkazalo se je, da je nesrečo povzročil močno pijan, saj je imel v litru izdihanega zraka kar 1,18 miligrama alkohola.

Kot je še sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga, življenji vpletenih v nesrečo po prvih podatkih nista ogroženi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta