Motorist zaradi neprilagojene hitrosti padel in trčil v nasproti vozeč avto in umrl, v Hrastniku še nesreča s hudimi poškodbami

M.R.
09.05.2021 08:20
Dve hujši nesreči motoristov na območju Policijske uprave Ljubljana. Ena se je končala s smrtjo, druga s hudimi poškodbami.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj popoldne je na območju Kočevja v nesreči umrl 26-letni motorist. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je voznik motornega kolesa okoli 15.30 na regionalni cesti vozil iz smeri naselja Zagozdac proti kraju Čeplje v desnem nepreglednem zavoju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motorjem in padel po tleh ter trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, ki ga je vozil 31-letnik iz Sežane. 

Motorist, ki je uporabljal zaščitno opremo, je na kraju nesreče umrl. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Na območju PU Ljubljana se je včeraj zgodila še ena prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan voznik motornega kolesa. Zgodila se je okoli 17.30 v Hrastniku, kjer je voznik motornega kolesa po do sedaj znanih podatkih zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo, ki je zaradi razmer na cesti ustavljalo. 

Motorist se je pri tem huje poškodoval in so ga prepeljali v celjsko bolnišnico, vendar pa ni v smrtni nevarnosti. Policisti v tem primeru vodijo prekrškovni postopek. 

Opozorilo policije

Ob tem policisti vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni in naj prilagodijo hitrost razmeram na cesti. "To velja  še  zlasti sedaj, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi  zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. Motoristi naj se poleg tega tudi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja  motornega  kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega  leta," so zapisali. Voznikom osebnih in tovornih avtomobilov pa svetujejo, naj vozijo previdno, pri tem pa naj bodo pozorni tudi na motoriste.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta