Murska Sobota: Razgrajal v gostilnah, grozil policiji in bil takoj obsojen

Andrej Bedek, Vestnik
25.05.2020 14:08

Stari znanec policije Anton Makar iz Sebeborec je v petek razgrajal v Murski Soboti. Norel je v dveh gostilnah, policistu pa grozil, da ga bo ustrelil. Za dejanje se je pokesal in bil v pospešenem kazenskem postopku obsojen na pol leta zapora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trije policisti so razgrajača komaj obvladali.
Vestnik

Policijske sirene, ki jih je bilo mogoče slišati v petek popoldan v Slovenski ulici v Murski Soboti, so tulile zaradi Antona Makarja iz Sebeborec. Stari znanec policistov je namreč že spet kršil javni red in mir. Razgrajal je v gostinskem lokalu in ga še pred prhidom policije zapustil in odšel v drugo gostilno. Policiste so deset minut kasneje na pomoč poklicali tudi od tam, za kar pa Makarju ni bilo posebej mar, saj se ni umiril niti ob njihovem prihodu. Ko so ga uniformiranci obstopili, se je upiral prijetju in enemu policistu zagrozil, da ga bo ustrelil. Patrulji tako ni preostalo drugega, kakor da zoper kršitelja uporabi prisilna sredstva, a on je norel še naprej.
Policisti so ga komaj obvladali, ga podrli na tla, vklenili in ga odpeljali v policijsko pridržanje. Sledila je kazenska ovadba zaradi napada na uradno osebo in privod pred preiskovalnega sodnika. Ker Makar opisanega ravnanja ni storil prvič, je murskosoboško sodišče sledilo predlogu tožilstva, da je privedeni zaradi ponovitvene nevarnosti zrel za pripor.
Na sodišču smo preverili, kakšna usoda čaka pripornika in izvedeli, da je sodišče zoper njega izpeljalo tako imenovani pospešeni kazenski postopek, v katerem je Makar očitani napad na policijo priznal. Izrečena mu je bila kazen pol leta zapora, so sporočili s sodišča. Pred petkovim incidentom se je Seberočan v središču pozornosti znašel tudi v začetku maja, ko si je kar z bližnjega daljnovoda na črno napeljal elektriko do svoje hiše in tako zanetil požar. Iz goreče hiše so ga takrat rešili gasilci. Med drugim pa je bil Makar denimo v letu 2018 kar enaidvajsetkrat obravnavan zaradi nasilnih kaznivih dejanj in kršitev javnega reda in miru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta