Naivna Hrvatica mislila, da si dopisuje s turškim igralcem. Nakazala mu je 10.000 evrov, nato se je oglasil FBI

D.Ži
31.01.2023 13:43

Puljčanka je bila prepričana, da je preko aplikacije za zmenke spoznala turškega umetnika, ki ji je v zameno za denar obljubljal ljubezen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Naivnost ima včasih visoko ceno. Hrvaški mediji te dni pišejo o Puljčanki, ki je mislila, da si dopisuje s turškim igralcem. Ostala je brez 10.000 evrov. Prek aplikacije na družbenem omrežju je spoznala moškega, ki se ji je predstavil kot turški igralec. Ker ji je očitno bil simpatičen, si je nekaj časa z njim dopisovala, piše hrvaški Dnevnik. 

Ko je moški pridobil njeno zaupanje, jo je prosil, naj mu nakaže denar, v zameno pa ji je obljubil ljubezen. Oškodovanka mu je v času med 6. decembrom lani in 25. januarjem letos na več računov nakazala več kot 10.000 evrov, da je bila prevarana pa je spoznala, ko jo je FBI kontaktiral z lažnega elektronskega naslova z zahtevkom za nadaljnje izplačilo sredstev. Takrat je dogodek prijavila policiji.

"V izogib takšnim dogodkom istrska policijska uprava opozarja občane na previdnost pri komuniciranju na družbenih omrežjih in spletnih straneh za zmenkarije. Goljufi iščejo žrtve na spletu in se za pridobitev protipravne premoženjske koristi poslužujejo različnih načinov zavajanja in celo izražajo ljubezen," opozorilo policistov povzema hrvaški Dnevnik.

Profimedia

Storilci t.i romantične prevare v komunikaciji izražajo močna čustva do žrtve in po pridobitvi njenega zaupanja zahtevajo denar, darila ali podatke o bančni kartici. Zahtevajo lahko tudi, da jim žrtev pošlje intimne fotografije ali video posnetke. Policija občane opozarja, naj bodo previdni in neznanim osebam ne posredujejo materialov, ki bi jih lahko lahko spravili v težave ali iz njih naredili žrtve izsiljevanja.

Policija/Europol
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta