Napadel je policista, zdaj razmišlja, da bi pisal Trumpu

Andrej Bedek, Vestnik
10.09.2020 06:30

Sebeborčan Anton Makar ne more iz svoje kože, marca je policistu med aretacijo grozil, da ga bo ubil

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Makar čaka na epilog kazenskega procesa, pričakovati je, da se bo zgodil 14. septembra.
Andrej Bedek/vestnik

Anton Makar iz Sebeborcev skuša na murskosoboškem okrajnem sodišču sodnico Simono Vinkovič Škalič prepričati, da 21. marca letos ni zakrivil kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, s tem, ko je med aretacijo zaradi kršitve javnega reda grozil enemu od policistov, ki so posredovali. Obtoženca preganja državna tožilka Jana Rogan, njegovo obrambo je prevzel odvetnik Ciril Logar.

Trdi, da je izgubil spomin

Makar se v nedavnem zagovoru ni spomnil, zakaj je imel opravka s policisti. Zatrdil je, da mu je tisto soboto nekdo nekaj podtaknil v alkoholno pijačo, zato je izgubil spomin. Prepričan je, da med postopkom s policisti ni storil nič nezakonitega. O tem, da so ga ti denimo v letu 2018 kar 21-krat obravnavali zaradi različnih prekrškov, je dejal, da je bilo to bržkone zato, ker je policistom trn v peti.
Napadeni policist z murskosoboške policijske postaje je pred Vinkovič Škaličevo opisal, da sta tisto marčevsko soboto s kolegico okoli 13. ure posredovala na tržnici v Murski Soboti, ker sta prejela prijavo, da Makar razgraja. Na tržnici ga nista več našla, ko pa sta se zapeljala po mestu, sta ga zagledala v Slovenski ulici. Makar se ni zmenil za policistov ukaz, naj se ustavi, ampak se je pognal v beg. Policist je stekel za njim in ga obvladal s strokovnim prijemom. Že takrat je obtoženec, tako policist, ki ga je prijavil zaradi napada na uradno osebo, kričal, da ga bo ubil in iz njega naredil invalida. Policistu je domnevno grozil še na postaji. Grožnje je slišal tudi njegov kolega, ki je tisti dan na postaji opravljal naloge dežurnega policista.

Včasih policiste celo uboga

Pred dobrim tednom je bila zaslišana policistka iz patrulje. Dejala je, da sta s kolegom prejela prijavo, da nekdo na tržnici pljuva po zelenjavi prodajalcev. Posumila sta, da bi bil kršilec lahko Makar, ki sta ga že zjutraj videla v mestu. Na tržnici jima je Makarjev znanec potrdil, da je razgrajal prav on. Po kratkem iskanju sta ga izsledila v Slovenski ulici, tu se jima je pozneje pridružil še en policist. "Proti nama je nekaj kričal že med begom, intenzivno pa je grozil naprej še med postopkom," je pričala policistka. Pritrdila je kolegovim besedam o grožnjah s smrtjo: "Ni ti vseeno, če ti kdo tako grozi, pa čeprav si policist." "Policisti imate nekaj proti meni. Povej mi, zakaj," jo je vprašal Makar. "Če bi ubogali naše ukaze, do vsega tega ne bi prišlo. Včasih ste taki, da se da z vami vse pogovoriti in nas ubogate. Pogosto pa nas žal ne ubogate, ko moramo posredovati zaradi vas, še posebej, če je pri vas posredi alkohol," mu je odgovorila policistka.
Tudi zaradi obtoženčevega vedenja na obeh obravnavah je odvetnik Logar predlagal, da njegovo psihofizično stanje preveri izvedenec. Ta je o tem že izdelal pisno mnenje, vendar odvetnik želi, da se izvedenec zasliši neposredno. "Želite tudi vi, da zaslišimo izvedenca?" je Vinkovič Škaličeva izzvala Makarja. "To pravico imam, kot imam pravico, da bi pisal Donaldu Trumpu. Celo razmišljam, da bi mu poslal pismo," je v svojem slogu odvrnil obtoženec. Sodnica je predlogu ugodila in obenem napovedala, da bo 14. septembra tretji narok skušala skleniti z izrekom sodbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta