Navkljub ukrepom proti koronavirusu med vikendom vozili pijani in povzročili tudi nesreče

M.R.
16.03.2020 12:06

Kljub stanju, ki ga narekuje preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, so minuli konec tedna policisti obravnavali nesreče, ki so se zgodile zaradi prisotnosti alkohola.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V petek so dolenjski policisti obravnavali dve taki nesreči. Malo pred 15. uri so sevniške policiste obvestili o nesreči na cesti med Studencem in Roviščem. Povzročil jo je 53-letnik, ki je v zavoju zapeljal naravnost in trčil v avtomobil 57-letnika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. K sreči pri temni bil nihče poškodovan. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka kar 0,73 miligrama alkohola.
Okoli 18. ure se je v kraju Vrhe zgodila druga nesreča. 43-letni voznik je z osebnim vozilom vozil po lokalni cesti in zaradi nepravilnega premika trčil v tovorno vozilo. V litru izdihanega zraka je imel povzročitelj kar 1,20 miligrama alkohola. Policisti bodo o tem obvestili pristojno sodišče.
Včeraj okoli 18 ure pa so obravnavali še eno nesreči na dolenjski avtocesti pri počivališču Dul v smeri Ljubljane. Povzročil jo je 47-letni voznik osebnega vozila, ki ni vozil po sredini prometnega pasu. Izgubil je nadzor nad vozilom in trčil v varovalno ogrado. V litru izdihanega zraka je imel 0,87 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.
V noči na nedeljo pa so ustavili še enega voznika. Gre za 35-letnika, na katerega so policiste opozorili občani. S tovornim vozilom je namreč vozil iz smeri Vahte proti Metliki, vijugal po vozišču, ustavljala in speljeval. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da gre za hrvaškega državljana, ki je imel v litru izdihanega zraka prav tako 0,87 miligrama alkohola. Voznika so pridržali in ga privedli pred sodišče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta