Otrok v trčenju izgubil življenje, voznica osebnega vozila huje poškodovana

Gr.G.
25.09.2020 17:34

Po podatkih Policijske uprave (PU) Ljubljana sta trčila tovorno in osebno vozilo. V nesreči je življenje izgubil otrok v osebnem vozilu, voznica pa je huje poškodovana in so jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nekaj pred 15. uro se je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega in voznik tovornega vozila. V hudi prometni nesreči je na kraju umrl otrok, potnik v osebnem vozilu, so sporočili s PU Ljubljana.

Po do sedaj znanih podatkih je do nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila voznice, ki je vozila pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej  umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja. 38-letna voznica, ki je bila s kraja odpeljana v UKC Ljubljana, je bila huje poškodovana, njeno življenje pa je ogroženo, piše policija. Prav tako je bil poškodovan še drugi otrok v osebnem vozilu, ki pa po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen. 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Vse okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani je tako nastal daljši zastoj, ki je segal vse do počivališča Ravbarkomanda, po sprostitvi prometa pa še nekaj ur do Postojne. Do zastojev je več ur prihajalo tudi na regionalni cesti. Avtocesta v smeri Ljubljane je zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče še vedno zaprta. Obvoz je urejen, voznike preusmerjajo na vzporedno regionalno cesto.

Tovorna vozila nad 7,5 ton proti Ljubljani so izločali na vipavski hitri cesti med prehodom Vrtojba in Šempetrom, na avtocesti Fernetiči - Gabrk med Sežano in počivališčem Povir ter na primorski avtocesti med predorom Kastelec in počivališčem Ravne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta