Pet mladih poškodovanih v nesreči, vzrok sta bila prehitra vožnja in alkohol

M.R.
27.09.2020 17:34

Na območju Čazme na Hrvaškem se je danes zgodaj zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo poškodovanih pet mladih. Vzrok sta bila neprilagojena hitrost in alkohol, poleg tega pa nekateri v vozilu niso uporabljali varnostnega pasu in jih je zato ob trčenju vrglo iz vozila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nesreča se je zgodila ob 7.12, ko je 23-letni voznik pod vplivom alkohola z vozilom znamke BMW vozil v kraju Gornji Draganec, blizu Čazme. Ob izhodu iz zavoja je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na travnato bankino. Vozilo je pri tem zaneslo in je zdrselo prek pločnika na travnato površino, ob tem pa zadelo ob železno žičnato ogrado hiše in se zavrtelo za 180 stopinj ter trčilo še ob betonski zid. Avtomobil se je nato ustavil na dvorišču hiše. 

Ker trije potniki na zadnjih sedežih niso bili privezani, jih je zaradi velike sile ob trčenju vrglo iz avtomobila. 23-letnega voznika, dva 19-letna sovoznika in še enega 17-letnika so prepeljali v splošno bolnišnico v Bjelovarju, 15-letna potnica pa je bila zaradi hudih poškodb prepeljana v zagrebški klinični center. 

Tudi 17-letnik in en 19-letnik sta bila huje poškodovana, stanje 23-letnika in drugega 19-letnika pa za zdaj še ni znano, poročajo hrvaški mediji. Voznika po končani policijski preiskavi čaka ovadba pristojnemu tožilstvu.

Od petero mladih troje je ispalo iz vozila, a vozač i suvozač ostali su priklješteni u vozilu.  Najmlađa ozllijeđena osoba ima 15 godina.

Objavil/a Index.hr dne Nedelja, 27. september 2020
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta