Pijan prevozil rdečo luč in povzročil nesrečo ter pobegnil, a daleč ni odšel

M.R.
15.03.2021 08:16
Policisti so minuli konec tedna obravnavali dve nesreči, ki sta ju povzročila pijana voznika in sta s kraja pobegnila. En se je na kraj vrnil sam, drugega so policisti izsledili.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
STA

Policisti so v nedeljo okoli 15.30 dobili klic zaradi nesreče, ki jo je povzročil voznik, ki je prevozil rdečo luč in trčil v drugo vozilo, nato pa odpeljal s kraja. Nesreča se je zgodila v križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice v Ljubljani. Povzročitelj naj bi spregledal rdečo luč in odvzel prednost drugemu vozniku in vanj trčil. V nesreči je nastala le materialna škoda. 

37-letnega voznika so policisti izsledili v bližini in opravili alkotest, ki je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligrama alkohola. Odredili so mu tudi strokovni pregled, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Policisti zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje še nadaljujejo postopek, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Stari znanec policije povzročil nesrečo in pobegnil

V soboto zvečer so policisti pri Rutečni vasi obravnavali nesrečo s pobegom. 28-letni voznik je namreč s kraja pobegnil, ko je zapeljal na levi pas ceste in trčil v vozilo 36-letnika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj se je kasneje vrnil na kraj nesreče. 

V litru izdihanega zraka je imel miligram alkohola in je bil v nesreči tudi lažje poškodovan, 36-letnik pa ni bil poškodovan. Poškodovanega povzročitelja so oskrbeli v zdravstvenem domu, policisti pa še sporočajo, da gre za večkratnega kršitelja prepisov, saj nima niti veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi hujših kršitev pa so mu že 12-krat zasegli avtomobil. Ko bo preiskava končana, bodo proti njemu vložili kazensko ovadbo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta