Po incidentu v lokalu v Mariboru: Strelec je v priporu, kaj pravi njegova odvetnica?

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
25.10.2023 14:05

Mariborski kriminalisti so Bojana Preradovića, ki je v nedeljo v lokalu Bella streljal na Kristijana Pfeiferja, sinoči privedli pred preiskovalnega sodnika. Ovadili so ga zaradi poskusa umora iz brezobzirnega maščevanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Šestintridesetletni Bojan Preradović, ki je v nedeljo v Mariboru streljal na prijatelja, a ga zgrešil, je v priporu. Kriminalisti so ga kazensko ovadili zaradi poskusa umora in ga v torek zvečer privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je sledil predlogu tožilstva in odločil, da mora v pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Sedemintridesetletni moški, ki je strelcu po dejanju pomagal zakriti sledi oziroma skriti njegova oblačila, pa se bo za razliko od Preradovića branil s prostosti. Preiskovalci so ga ovadili zaradi pomoči storilcu po kaznivem dejanju, za kar je predpisana kazen do pet let zapora.

Strelska drama se je v nedeljo okoli 15.40 odvijala na Pobrežju, v baru Bella. Preradović je pištolo nameril v 30-letnega prijatelja Kristijana Pfeiferja in dvakrat sprožil. Da se v lokalu nikomur ni zgodilo nič, je zaslužen njun skupni prijatelj Sebastijan Petrič. V trenutku, ko je Preradović pritisnil na petelina, se je zagnal proti njemu, ga zgrabil za roko in pištolo preusmeril vstran. Vsi vpleteni v incident so bili ta dan skupaj s še nekaj moškimi v isti družbi. "Pri ogledu kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da so se v noči na nedeljo družil v različnih gostinskih lokalih v Mariboru. V lokalu na Pobrežju sta se oškodovanec in osumljenec najprej sprla in nato stepla. To je 36-letnega moškega razjezilo do te mere, da je lokal zapustil in se čez čas vrnil s pištolo, ki jo je uporabil pri kaznivem dejanju," so motiv za streljanje predstavili na Policijski upravi Maribor, kar pomeni, da so preiskovalci Preradoviću v kazenski ovadbi naprtili poskus umora iz brezobzirnega maščevanja.

Odvetnica Maja Vogrin je v bran strelcu za Večer izjavila, da je zoper sklep o priporu že vlo​​žila pritožbo, "med drugim tudi zaradi napačne pravne kvalifikacije". Prepričana je namreč, da je očitek o poskusu umora pretiran.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta