Po nedeljskem dogodku ob prazniku Ljubljane policisti vodijo postopke zoper znane osebe

D.Ži
10.05.2021 14:23
Policisti sporočajo, da je nedeljski shod ob ljubljanskem prazniku bil neprijavljen in v nasprotju z vladnim odlokom o preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogajanje ob dnevu zmage na ljubljanskem Prešernovem trgu ...
Borut Živulović

Na mednarodni dan zmage nad fašizmom in nacizmom, 9. maja, svoj praznik praznuje tudi Ljubljana, zato se je v nedeljo središču prestolnice na dogodku Zveze združenj borcev za vrednote NOB-ja zbralo več tisoč ljudi. Nagovoril jih je tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je spomnil na dan, ko so partizani "prišli v s soncem obsijano Ljubljano in jo osvobodili". Danes so se na dogodek odzvali tudi na ljubljanski policijski upravi. V sporočilo za zapisali, da je včeraj, okoli 12. ure, na Prešernovem  trgu  potekala neprijavljena prireditev, kjer se je zbralo večje število ljudi.

"Na neprijavljeni prireditvi je prišlo do kršitve zakona o javnih zbiranjih, saj je organizator izvedel prireditev, ne da bi jo prej prijavil policiji ali pridobil dovoljenja pristojnega organa, in kršitve zakona o nalezljivih boleznih, saj je na  prireditvi  sodelovalo  večje število oseb, kot jih trenutno  dovoljuje  vladni odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom," sporočajo s policijske uprave in dodajajo, da policisti zoper znane osebe že vodijo prekrškovni postopek, za preostale osebe, ki so bile na prireditvi, pa še zbirajo potrebna obvestila in bodo v primeru ugotovljenih kršitev ustrezno ukrepali.

"Policija zato ponovno poziva vse, da v času epidemije upoštevajo veljavne zaščitne  ukrepe za preprečevanje širjenje virusa in priporočila NIJZ, še posebej glede zagotavljanja omejitve zbiranja, ustrezne distance na prostem in uporabe zaščitnih mask, ko ni mogoče zagotavljati ustrezne distance," še sporočajo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta