Po tragični nesreči, v kateri so umrle štiri mlade osebe: "Sopotnika na zadnjem sedežu bi verjetno preživela nesrečo, če bi se privezala"

M.R.
30.07.2020 17:06

Sodni izvedenec je komentiral hudo prometno nesrečo, ki se je ponoči zgodila med Vinkovci in Đakovim. Sam meni, da bi lahko terjala manj žrtev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraj nesreče
Mup

Nesrečo, v kateri so danes ponoči umrli štirje mladi Hrvati, je za spletni portal 24sata komentiral sodni izvedenec za promet Goran Husinec. "To je primer trčenja v čvrsto prepreko in oster vogal hiše. Tu je nenadoma padla hitrost, prišlo je do nenadne upočasnitve vozila in ljudje v njem so se zaradi močnega udarca hudo ponesrečili. Gre enostavno za več nesrečnih okoliščin, da se avto ni zaletel v ograjo, ki bi ga odbila naprej, temveč je neposredno zadel hišo ob cesti," je povedal. 
Policija je sporočila, da je 19-letni voznik zaradi prehitre vožnje izgubil nadzor nad avtomobilom znamke Audi z registrsko oznako Đakovo. "Zaradi sile pri trčenju so 19-letni voznik, 18-letna sovoznica in 18- in 20-letna potnika na zadnjem sedežu umrli na samem mestu prometne nesreče," so še zapisali. 
Husinec pa je ocenil, da hitrost niti ni bila tako velika. Meni, da so mladi umrli zaradi trčenja ob čvrsto oviro. "Streha se ni tako močno zvila, zadnji del pa je ostal cel. Predvidevam, da potnika na zadnjem sedežu nista bila privezana, saj bi skoraj zagotovo preživela, če bi bila. Neprivezani na zadnjih sedežih predstavljajo nevarnost, saj s telesi lomijo sedeže in poškodujejo druge potnike. Če je tudi motor končal pod sedežem, je to zaradi konstrukcije vozila, da ne bi zdrobil sedeža in potnikov," je še pojasnil izvedenec. 
"Na žalost pa vsak dan gledam take prometne nesreče. Ljudje, ki so na zadnjih sedežih privezani, običajno ne umirajo, ampak končajo z zlomljenimi rebri in z udarci. Še bolj pogosto končajo z lažjimi poškodbami, še posebej v vozilih višjega srednjega razreda, kot je audi A6," je zaključil. 

Gasilski poveljnik: Česa takega v življenju še nisem videl

Portal 24sata je objavil tudi pričanje gasilskega poveljnika, ki je bil na kraju nesreče. "Ob 1.30 sem bil obveščen o prometni nesreči. Mislim sem, da gre za običajno nesrečo in da je potrebno nekoga izvleči, tedaj še nisem imel pravih informacij. S tremi ljudmi smo odšli na kraj, in ko smo prišli tja in videli, kaj je, smo čakali državnega tožilca in policijo. Poklicali smo še več ljudi. Na kraju je bilo vozilo, zabito v hišo," je povedal poveljnik gasilskega društva DVD Stari Mikanovci Josip Pavošev
"Videli smo že neverjetne čudeže, vendar česa takega v življenju še nisem videl, štirje mladi so bili znotraj. Aktivirane so bile zračne blazine, a jim ni bilo pomoči. Umrli so v istem trenutku," še dodaja Pavošev. 
Pojasnil je, da na kraju, kjer se je zgodila nesreča, vsi vozniki divjajo. "Poglejte, kako tu vozijo, vsi vozijo sto na uro. Tu so se zgodile že štiri nesreče, a nikoli ni bilo člesa takega," je še povedal gasilski poveljnik in starše pozval, naj svojim otrokom ne dajo tako hitrih vozil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta