Po vrsti cestnoprometnih prekrškov razkrili trgovca z drogo

STA, Gr.G.
25.05.2020 17:28

Še isti dan so policisti po odredbi preiskovalnega sodnika opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

Mariborski policisti so v petek zjutraj ustavili 45-letnega Mariborčana, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil in brez vozniškega dovoljenja. Pri njem so našli heroin in kokain, zato so mu odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili zaradi trgovanja z drogo. Voznika so policisti ustavili, ker je zagrešil več cestno-prometnih prekrškov, na na avtomobilu je imel nameščeni tudi registrski tablici, ki nista pripadali temu vozilu.
Ker je obstajal sum, da je vozil pod vplivom alkohola, mamil, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ni zaznal alkohola v izdihanem zraku. Nato so opravili postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, in ta je bil pozitiven. Zato so osumljencu odredili še strokovni pregled, ki pa ga je ta odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu zasegli vozilo. Med postopkom so pri osumljenemu našli šest zavitkov, v katerih je bila praškasta in grudasta snov, za katero se je izkazalo, da gre za prepovedani drogi heroin in kokain.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta