Podrobnosti o umoru v Zlogoni Gori: Ženo zabodel med spanjem

Elizabeta Planinšič
25.02.2021 13:52
Zakonca sta živela ločeno zadnjih pet let, mož se je k ženi vrnil dober teden pred zločinom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po zločinu se je moški odpeljal, a nato trčil v drevo.
Vesna Lovrec

"V dosedanji kriminalistični preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 77-letni moški v torek okoli 5.15 z nožem umoril svojo 76-letno ženo. Po vsej verjetnosti je to storil med tem, ko je žrtev spala. Predmet storitve kaznivega dejanja je storilec pustil na kraju dejanja," so na mariborski policijski upravi predstavili nekaj podrobnosti o zločinu v Zlogoni Gori pri Oplotnici. Kot smo že poročali, je bila v svoji hiši najdena mrtva Terezija L. Osumljenec za to kruto dejanje Slavko L. se je po zločinu s kraja odpeljal s svojim vozilom in po približno 500 metrih vožnje, iz za zdaj še neznanega vzroka, zapeljal z vozišča ter čelno trčil v drevo. Ob tem se je hudo poškodoval. Peš se je nato vrnil nazaj na kraj kaznivega dejanja, kjer so ga policisti tudi izsledili. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti so v preiskavi kaznivega dejanja, ki so ga okvalificirali kot umor, ugotovili, da sta se zakonca zaradi nesoglasij pred približno petimi leti razšla in zaživela ločeno. Policija je v preteklosti v njuni zakonski skupnosti, ko sta še živela skupaj, večkrat posredovala, in sicer zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, v dveh ločenih primerih pa sta bili zoper osumljenca podani tudi dve kazenski ovadbi, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in lahke telesne poškodbe. V obeh primerih sta bila osumljenemu izrečena ukrepa prepovedi približevanja, veljavnost zadnjega pa je v letu 2013 potekla. Osumljeni pa se je 17. februarja letos vrnil k preminuli, teden dni kasneje pa je ženska umrla. "V intenzivni kriminalistični preiskavi sicer še vedno preverjamo okoliščine in motiv za storjeno kaznivo dejanje," je še v imenu mariborske policijske uprave sporočila Anita Kovačič Čelofiga. Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta