Policija sporočila, kaj je povzročilo eksplozijo avtomobila, v kateri je v sredo na Hrvaškem umrl devetletnik

STA, Va
21.06.2024 21:13

Zaradi tragedije na "širšem območju Knina" je ovaden 46-letni Čeh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Smrt otroka je povzročila eksplozivna naprava z vojaškega poligona, je po preiskavi sporočila hrvaška policija. Čeh je s sinom kljub opozorilnim tablam vstopil na prepovedano območje in mu dovolil, da s sabo vzame napravo, ki jo je nato razneslo. 

Zadrska policija je kazensko ovadila 46-letnega državljana. Otrok naj bi bil njegov sin, je poročal portal Indexhr. V eksploziji so bili huje ranjeni še dve ženski in en moški, prav tako češki državljani.

Policijska preiskava je pokazala, da je 46-letnik v sredo popoldan po prihodu "na širše območje Knina" z družino in prijatelji vstopil na območje vojaškega poligona, čeprav so bile na vhodu postavljene table z opozorili tako v hrvaškem kot v angleškem jeziku, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Z otrokom je moški vstopil na prepovedano območje in mu dovolil, da s seboj vzame eksplozivno napravo, ki jo je nato pospravil v avtomobil. Kasneje se je skupina čeških državljanov zaradi okvare na avtomobilu ustavila ob cesti, otrok pa je iz avtomobila vzel eksplozivno napravo, ki se je aktivirala, nato pa jo je razneslo.

Devetletnik je v eksploziji umrl, dve ženski sta bili težje poškodovani, še en moški pa lažje, so po opravljeni preiskavi sporočili iz zadrske policijske uprave. Ženski sta še vedno na zdravljenju v bolnišnici v Zadru, 39-letnega moškega pa so odpustili v domačo oskrbo.

V zvezi z incidentom so v četrtek izvedli kriminalistično preiskavo. 46-letnik, ki je eksplozivno napravo pospravil v avtomobil, je osumljen kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti, življenja in premoženja. Po preiskavi je policija proti njemu podala kazensko ovadbo.

Policisti so preiskali tudi vojaški poligon, ves dokazni material pa so predali centru za forenzične preiskave v Zagrebu.

Osumljenca so po pridržanju izpustili, kot je kasneje pojasnilo tožilstvo v Zadru, bodo postopek predali češkim pravosodnim organom, poroča hrvaški portal televizije N1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta