Policisti preiskali tatvine: Med hišno preiskavo zasegli še konopljo

Ines Baler, Vestnik
15.05.2020 18:41

Enajst kaznivih dejanj naj bi bila po mnenju policistov zakrivila 40- in 42-letna moška

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žage, kosilnice in drugo orodje sta kradla osumljenca.
Pu Murska Sobota

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v letošnjem letu na širšem murskosoboškem območju obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin, v katerih je bilo ukradeno razno orodje, kosilnice in motorne žage. Med poostrenim nadzorom nad problematiko vlomov in tatvin sta kriminalista Policijske uprave Murska Sobota v noči na 30. april, bilo je okrog 1.30, v Rakičanu zaznala vozilo VW Transporter, ki je bilo kasneje tudi zaustavljeno in kontrolirano. "Med postopkom je bilo ugotovljeno, da sta v vozilu bila 40-letni voznik in 42-letni sopotnik, oba doma iz okolice Murske Sobote. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da je v tovornem vozilu traktorska kosilnica s še nekaj drugimi predmeti," je pojasnil komandir policijske postaje Tomislav Habulin in dodal, da so obstajali razlogi za sum, da sta moška vlomila v pomožni objekt Nogometnega kluba Rakičan, od koder so izvirali predmeti.
Po naših podatkih osumljena prihajata iz Kroga, obema pa je bila odvzeta prostost. Na podlagi odredbe je bila opravljena tudi hišna preiskava, v kateri so zasegli 81 predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj na območju celotne policijske uprave. Skupna vrednost zaseženih predmetov je bila okrog 15 tisoč evrov. Večino predmetov so v tem času policisti že identificirali in vrnili oškodovancem, za 25 pa še iščejo lastnike. Med hišno preiskavo pri 42-letnem osumljencu pa je bil najden še posebej prilagojen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. V lončkih je bilo posajenih 13 sadik, medtem ko se je 30 rastlin sušilo na vrvici. Oba osumljenca sta bila 1. maja privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. "Skupno sta bila osumljena enajstih kaznivih dejanj, od tega treh kaznivih dejanj velike tatvine, sedem kaznivih dejanj tatvine ter enega kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami," je pojasnil Habulin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta