Policisti prijeli odgovorne za ogenj v Lisičkinem brlogu

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
05.01.2020 17:56

Kriminalisti so prepričani, da je v noči na soboto v lesenem objektu tik pod vrhom Belleuveja zagorelo po tuji krivdi. Ali so bili na delu požigalci in ogenj namerno podtaknili ali so iskro zanetili s svojim neodgovornim ravnanjem, bo pokazala preiskava.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pgd Hoče

Tako bliskovito, kot se je v noči na soboto širil ogenj pod vrhom Belleuveja, je stekla kriminalistična preiskava požara in še isti dan dala rezultate. Policisti so odvzeli prostost trem mladim moškim, ki jih utemeljeno sumijo, da so odgovorni za katastrofo na priljubljeni izletniško - smučarski točki. Aktivno se je v preiskavo vključil tudi Iztok Tomšič, predsednik Smučarskega kluba Pohorje, ki upravlja z Lisičkinim brlogom.
Ko ga je sredi noči dosegla vest, kaj se je zgodilo, je skočil na noge in se odpeljal na pogorišče. Med vožnjo proti Bellevueju si je v glavi večkrat zavrtel film, kaj so bila v petek njegova zadnja opravila na hribu, preden je zaklenil lokal in se spustil v dolino. Napake pri sebi ni našel, dvomil je tudi o tem, da bi lahko bila za iskro kriva tehnična napaka ali da je bil na delu celo kak zlonameren konkurent. Je pa seveda računal s tem, da bo odgovore na vprašanja, kaj je šlo narobe in če je morda zagorelo po tuji krivdi, dobil ob pregledu posnetkov varnostnih kamer. Imel je prav. Kamere so posnele veseljačenje in razgrajanje skupine mladih, kar je na terasi brunarice preraslo v vandalizem. "Marsikaj se vidi na posnetku, ne verjamem pa, da je bil ogenj namerno podtaknjen. Prej bi rekel, da je požar posledica razgrajanja teh nočnih 'obiskovalcev,'" je včeraj zjutraj komentiral Tomšič.

Požar na Hočkem Pohorju
Matija Stepišnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta