Pomembno pričanje v aferi Maus: Kako so z zbranim denarjem delali precej po domače? Kdo vse ga je dobil?

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
23.10.2023 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Natašo Sokolov je pred pričetkom sojenja pregledal psihiater in ocenil, da za obtoženo ni nobenih ovir za sodelovanje v kazenskem procesu.
Natašo Sokolov je pred pričetkom sojenja pregledal psihiater in ocenil, da za obtoženo ni nobenih ovir za sodelovanje v kazenskem procesu.
Slovenske Novice
Sojenje Nataši Sokolov, ki je preko društva brez statusa humanitarne organizacije zbirala denar predvsem za bolne otroke, razkriva, kako po domače se je šla humanitarko, in odpira številna vprašanja o pomanjkanju nadzora nad društvi. Sodišče je pričelo zasliševati priče, ki so v akcijah sodelovali kot prostovoljci, za kar so sicer imeli pogodbe, vendar so vsi priznali, da so bili za delo plačani na črno. Po dogovoru z obtoženo so v vsaki akciji za honorar dnevno poskrbeli sami. Odprli so škatlo, v katero so mimoidoči metali donacije, prešteli denar in si od zbranih sredstev vzeli za svojo urno postavko in prevoz. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta