Poskus uboja: Mati je sina rešila, da ni padel pod streli

Stari znanec policije, sodišč in zaporov Boštjan Brajdič - Seki je bil na novomeškem okrožnem sodišču obsojen na leto dni zapora. Konec maja letos je Seki dvakrat ustrelil, a k sreči ni zadel nikogar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Brajdič - Seki je priznal krivdo in se pogodil s tožilstvom.
Dragana Stanković/dnevnik

Devetindvajsetega maja letos bi se bila v romskem naselju Brezje kaj kmalu lahko zgodila huda tragedija. Boštjan Brajdič, 32-letni vročekrvnež iz Brezja, med Romi poznan tudi kot Seki, se je očitno namenil ubiti 18-letnega Enisa Hudorovca, sicer fanta njegove nečakinje. Da ga ni zadel, ima največ zaslug Enisova mati Ljubica Hudorovac, ki je kljub šokantnemu dogodku reagirala neverjetno prisebno. Čeprav je Brajdič v preiskavi najprej dejal, da ni streljal, je s tožilstvom vendarle podpisal sporazum o priznanju krivde in s tem priznal tudi vse očitke v obtožnici. S tožilstvom se je pogodil za eno leto zapora, v kar se mu všteje tudi prestani pripor od 29. maja dalje. Enis Hudorovac je medtem vložil premoženjskopravni zahtevek v višini 2000 evrov zaradi prestanega strahu, sodnica Mojca Hode pa ga je napotila na pravdo.

S pištolo za pasom se je vozil naokrog

V Brezju vedo povedati, da naj bi bil Seki precej ljubosumen na Enisa, ki je bil fant njegove 17-letne nečakinje. Njuni zvezi naj bi bila nasprotovala tudi njena mama in mamin mož, Sekijev brat. V naselju pravijo, kako se je Seki, sicer stari znanec policije in sodišč, večkrat s pištolo za pasom vozil naokrog z motorjem, da so orožje vsi videli, zato so se ga mnogi bali, so nekaj dni po dogodku poročale Slovenske novice. Enisu naj bi bil po besedah domačinov tudi že večkrat grozil. Poleg tega naj bi bil le tri mesece pred dogodkom prišel iz zapora.
Kot vse kaže, se je vročekrvni Seki odločil seči po pištoli po tem, ko je tistega večera slišal prepir med Enisom in mamo prej omenjene nečakinje. Obtožnica mu očita, da je tistega petkovega večera okrog 19.20 pritekel do zemljatih stopnic nad hišo Ljubice Hudorovac, ki je bila takrat zunaj. Spraševal je po njenem sinu Enisu. Ko ga je zagledal manj kot deset metrov nižje pri hiši, mu je zagrozil, da ga bo ustrelil. In nato je nameril.

Udarila ga je po roki in preprečila tragedijo

Da je ostalo "zgolj" pri poskusu uboja, se lahko Enis zahvali svoji mami Ljubici. Očitno je bila kljub šokantnemu dogodku toliko prisebna, da je skočila pred Sekija in ga udarila po roki prav v trenutku, ko je ta sprožil. Tako sta oba izstreljena naboja zadela v tla. Kljub temu je en naboj letel tako blizu Ljubičine glave, da ji je počil bobnič. V tistem času naj bi bilo zunaj vseh šest Ljubičinih otrok in dogodek bi se kaj lahko sprevrgel v tragedijo, a sta naboja k sreči končala v zemlji.
Ker je Ljubica padla na kolena, držeč se za glavo, iz ušesa pa ji je tekla kri, je bil prepričan, da jo je ubil, zato je Seki pobegnil proti svoji prikolici. Policisti so ga prijeli uro po dogodku. V preiskavi se je sicer zagovarjal, da ni on streljal, kar pa je preiskava hitro ovrgla, saj so tako na njegovih rokah kot na majici odkrili karakteristične delce, ki nastanejo pri streljanju.
Policija je bila o streljanju obveščena okoli 19.30. Na kraj dogodka se je takoj odpeljalo več patrulj in policisti posebne enote. Kot so takrat sporočili s Policijske uprave Novo mesto, se je najprej sprlo več ljudi, padale so tudi grožnje, nato pa se je začelo streljanje. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja so pridržali 32-letnega domačina, reševalci pa so na kraju dogodka pomagali lažje poškodovani 34-letnici in jo odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico. Kot so še zapisali, osumljenec ni imel orožne listine, v zadnjih letih pa so ga zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj zoper življenje in telo obravnavali kar 24-krat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta