Požar v Portorožu: Zaradi ognja zaprli tudi plažo

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
14.07.2024 17:56

Zgorelo naj bo okoli 2000 kvadratnih metrov prostorov. Vzrok požara še ni znan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zagorelo je v lokalu sredi Portoroža.
Dušan Zafred

V Portorožu je danes okoli 11. ure zagorelo. Požar je izbruhnil v skladišču lokala Alaya, s skladišča pa se je nato ogenj razširil na celoten kompleks, torej tudi na druge lokale. V zgodnjih popoldanskih urah je gasilcem uspelo požar omejiti in so nato gasili še posamezna žarišča ter odstranjevali tlečo streho objekta. Tri osebe so bile lažje poškodovane. Poveljnik Gasilske brigade Koper Jan Brodar je dejal, da sta se pri gašenju dva gasilca nadihala dima, en civilist pa se je nadihal dima in se opekel po podplatih. Vse tri so odpeljali v bolnišnico. "Intervencija je bila zaradi velike vročine in zelo veliko dima zahtevna," je še povedal Brodar in pojasnil, da je gorelo tudi veliko umetne mase, zaradi česar je bil dim še dodatno škodljiv za zdravje

Po prvi oceni je pogorelo približno 2000 kvadratnih metrov prostorov. V času intervencije so policisti izpraznili plažo v dolžini 200 metrov v obe smeri od požara in vse ogrožene lokale v okolici. Na terenu je bilo več kot 95 gasilcev, ob gasilski brigadi Koper tudi prostovoljna gasilska društva iz štirih regij. Cesta med Piranom in Lucijo je bila zaradi gašenja požara pri centralni plaži proti Luciji zaprta.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Koper, bodo kriminalisti ogled kraja opravili po zaključenem gašenju. Vzrok požara še ni znan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta