Preiskovalci požara v Pomurju ne izključujejo, da je bil ogenj podtaknjen zaradi trgovine z mamili

05.10.2021 15:35
V požaru, ki je prejšnji teden izbruhnil v Kocljevi ulici v Murski Soboti, je nastalo 30.000 evrov škode. Policisti in kriminalisti ob požigu preiskujejo še kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Potem ko so gasilci končali z intervencijo, so si požarišče ogledali policijski preiskovalci. Foto: Jure ZAUNEKER/VESTNIK
Foto Zauneker/vestnik

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota še vedno sestavljajo mozaik vzrokov požara, ki je izbruhnil prejšnji teden. V torek okoli19. ure je zagorelo v enem od stanovanj v tretjem nadstropju bloka v Kocljevi ulici. Stanovanje je bilo v času požara prazno. Na delu so bili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota, ki so ognjene zublje hitro ukrotili, a ne glede na to je v požaru nastalo za 30 tisoč evrov škode. Preiskovalci murskosoboške PU so si požarišče ogledali še isti večer, z ogledom pa nadaljevali tudi naslednji dan.

Po naših podatkih je šlo za kaznivo dejanje požiga, ki se je zgodil zaradi neporavnanih računov iz trgovine z mamili in tudi iz osebnih razlogov. To nam je potrdila tudi Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi PU Murska Sobota. "Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara smo ugotovili, da je v danem primeru bilo izvršeno kaznivo dejanje požiga, ki ga je izvršil zaenkrat neznani storilec. Posledično obravnavamo tudi še kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota še vedno zbiramo obvestila v smeri izsleditve neznanega storilca. Ko bomo zbrali vsa obvestila, bomo na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo," je zapisala tiskovna predstavnica tukajšnje PU.

Za kaznivo dejanje požiga je sicer predpisana kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti pa je zagrožena kazen do pet let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta