Prešuštnika, odgovorna za smrt matere štirih otrok, sta obtožena umora v sostorilstvu

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
03.10.2024 14:04

Na ptujskem sodišču bosta zaradi umora Sabine Arklinič na zatožno klop sedla njen mož Tomaž Arkliniču in njegova ljubica Aleksandra Škamlec. Tožilstvo jima očita umor na grozovit in zahrbten način, zoper obtožbo nista ugovarjala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na sojenje bosta obtožena prihajala v spremstvu pravosodniih policistov, saj sta oba v priporu.
Vesna Lovrec

Višja tožilka Teja Kukovec Belšak je vložila obtožnico zoper krvnika matere štirih otrok, 33-letne Sabine Arklinič, ki je bila umorjena 22. marca, njeno truplo pa je dva tedna kasneje po naključju našla sprehajalka v občini Kidričevo. Tožilski očitki zoper morilca, 33-letno Aleksandro Škamlec in 37-letnega Tomaža Arkliniča, so že pravnomočni, je Večeru potrdila predsednica ptujskega okrožnega sodišča Albina Hrnec Pečnik

Spomnimo. Nesrečna mati štirih otrok je najprej veljala za pogrešano, saj je njen mož Tomaž Arklinič 23. marca policiji prijavil, da je odšla neznano kam. Policiste je vlekel za nos celo s poslovilnim pismom, češ da ga je napisala žena, preden je zapustila njega in otroke, kasneje pa se je pokazalo, da je pismo napisala ljubica. Kuharski mojster, nazadnje zaposlen kot namestnik vodje hotelske kuhinje, ni zavajal samo policistov. Lagal je tudi otrokom in sokrajanom, ki jim je razlagal, da je žena pred izginotjem dvignila vse prihranke v banki. Krajani, gasilci in policija so sprožili iskalno akcijo za pogrešano. Nesrečne ženske dva tedna niso našli, 5. aprila pa je sledil šok. Naključna sprehajalka je v bližini naselja Strnišče v kupu pokošene trave zagledala truplo in pokazalo se je, da je mrtva ženska pogrešana Sabina Arklinič. Kriminalisti so še isti dan odvzeli prostost možu umorjene Tomažu Arkliniču, dan kasneje pa še njegovi ljubici Aleksandri Škamlec, ki je umor izvršila. 

Triintridesetletnico je večkrat zabodla z ostrim predmetom, je aprila na tiskovni konferenci povedal šef mariborskih preiskovalcev Stanko Vidovič in razkril, da sta bila storilca zaposlena pri istem delodajalcu, kjer sta se zapletla v intimno zvezo in pričela načrtovati umor Sabine Arklinič. V dogovoru z ljubico je Arklinič ženo 22. marca pripeljal na odročno pot med njivami v bližini Kidričevega. Ko sta izstopila iz avtomobila, je Aleksandra Škamlec že čakala v zasedi in ženi moškega, s katerim je prešuštvovala, prizadejala smrtne rane.  

Ljubimca sta umorjeno zakopala v kup trave in se skupaj odpeljala s kraja. Ko je naključna mimoidoča dva tedna kasneje našla truplo 33-letnice in se je zgodba o njenem skrivnostnem izginotju zasukala v preiskavo umora, so kriminalisti pri osumljenih opravili tudi hišno preiskavo in pokazalo se je, da je storilka enako slabo kot truplo umorjene skrila tudi morilski nož. Ni ji padlo na pamet, da bi se ključnega dokaza znebila. Kriminalisti so namreč nož, s katerim je vzela življenje materi štirih otrok, našli pri osumljenki doma. 

Tožilka Kukovec Belšak obtoženima očita umor na grozovit in zahrbten način v sostorilstvu. Obema torej grozi kazen 30 let zapora, kdaj se bo pričel proces, pa še ni znano, saj sodnik Matej Šmigoc, ki mu je bila zadeva dodeljena, predobravnavnega naroka še ni razpisal.

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta