Priprli spolnega napadalca z Goričkega

Andrej Bedek Andrej Bedek
13.01.2019 17:30

Pomurje pretresa žalostna zgodba o osnovnošolki, ki je bila med novoletnimi prazniki žrtev svojega 24-letnega sorodnika. Z njo je spolno občeval, preiskava pa je pokazala, da to ni bilo prvič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spolni napad na deklico žal ni osamljen primer v Pomurju v zadnjem času.
Nataša Juhnov

Konec tedna se je po Goričkem kakor blisk razširila vest, da se je v eni od tamkajšnjih vasi zgodil hud zločin. Moški naj bi bil na novega leta dan spolno občeval s svojo sorodnico, staro komaj trinajst let, smo izvedeli v vasi. Ljudje, ki so bili pripravljeni govoriti z nami, se niso hoteli izpostavljati z imenom, glede na to, za kako hudo občutljivo zgodbo gre. Na podlagi njihovega pripovedovanja pa je sklepati, da je policija spolnemu izprijencu prišla na sled, potem ko se je deklica za pomoč obrnila na društvo, ki svetuje žrtvam nasilja.

Zgodilo se je že pred petimi leti

Nemudoma je stekla policijska preiskava in po naših neuradnih podatkih pokazala, da naj bi bil isti osumljeni prav to deklico zlorabil že pred petimi leti. Policisti so moškemu odvzeli prostost, na Okrožnem sodišču Murska Sobota pa so potrdili, da je preiskovalni sodnik sledil zahtevi tožilstva in zoper 24-letnika odredil pripor iz razloga ponovitvene nevarnosti. Kriminalisti so osumljenega v ovadbi obremenili za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajstih let, za kar kazenski zakonik predpisuje kazen od treh do osmih let zapora. Ostudna zgodba o spolnem napadu 24-letnika na svojo mladoletno sorodnico žal ni osamljen primer pedofilije v Pomurju v zadnjem času. Oktobra 2017 so na tri leta in enajst mesecev zapora obsodili 23-letnika iz Murske Sobote, ker je decembra 2014 spolno zlorabi bližnjo sorodnico, mlajšo od deset let. Svoje zavržno dejanje je celo posnel s kamero in posnetek objavil na družbenem omrežju Facebook, v zaprti skupini uporabnikov. Prav na podlagi tega so ga policisti tudi izsledili in ga poleg spolnega napada ovadili še za kaznivo dejanje prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva.

Spolni izprijenec tudi lažni policist

Še vedno v Pomurju odmeva tudi izkrivljeno početje moškega iz Dolnje Bistrice, ki je novembra 2014, ko je bil star 20 let, svoje žrtve iskal v murskosoboškem parku. Dekletom, ki jih je spolno nadlegoval, se je lažno predstavljal za policista. To je počel zelo spretno, s ponarejeno policijsko izkaznico, ki je bila videti pristna. Prav zato njegove žrtve niso podvomile, da je policist, ki svoje naloge opravlja v civilu. Naplahtal jih je vsaj pet, njegov modus operandi pa je bil, da je oškodovankam najprej pokazal ponarejeno službeno izkaznico, potem od njih terjal, naj mu pokažejo predmete, in jih tudi telesno preiskal. Ne le površinsko, šel je tako daleč, da je prste potiskal v ženske genitalije. Če so se mu uprle, se jim je hitel opravičevati in jim govoril, da jih kot policist ne bo kaznoval za prekršek. Štirinajstletnico, ki ji je najprej zagrozil, da bo morala plačati tisoč evrov kazni, ker sama hodi tako pozno zunaj, je prisilil v spolni odnos.
Policijski preiskovalci so pri iskanju izprijenca uporabili fotorobota, v koših za smeti v parku pa so našli poštne nakaznice, ki jih je uporabljal kot plačilne policijske naloge. Murskosoboško sodišče je lažnega policista aprila 2015 zaradi kaznivih dejanj s področja spolne nedotakljivosti obsodilo na štiri leta in deset mesecev zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta