PU Maribor: Pijan in brez izpita z avtom trčil v nasip in drevo, sopotnik umrl na poti v bolnišnico

27.10.2021 10:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem se je včeraj izven naselja Ločič zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Sedemintridesetletni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Doliča proti Ločiču in v ostrem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je s ceste, čez bankino, nakar je trčil v nasip in v drevo.

Avtomobil se je zagozdil, zato je bilo potrebno reševanje s tehničnim posegom. Poleg povzročitelja nesreče, ki je vozil brez izpita, sta bila v avtomobilu potnika, stara 62 in 63 let. Oba sta se v nesreči hudo poškodovala, zato so ju z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, a je 62-letni potnik med prevozom v bolnišnico zaradi prehudih poškodb umrl. 

37-letnemu vozniku se v nesreči ni zgodilo hujšega od lažjih poškodb, za volanom pa je bil pijan kot čep. Tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga je razkrila, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka kar 0,79 miligramov alkohola. Policisti ga bodo kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje, zaradi česar mu grozi zaporno kazen do 12 let.

Letos je za posledicami prometne nesreče na območju Policijske uprave Maribor umrlo že 21 ljudi, lani v enakem obdobju pa 14.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta