Sebastien Abramov: Hotel je še denar od zavarovalnine

Gordana Possnig Gordana Possnig
24.04.2019 21:16

Na celjski policiji pojasnili podrobnosti vložene kazenske ovadbe zoper Sebastiena Abramova, ki naj bi bil 15. marca 2015 umoril svoje dekle Saro Veber.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovanjska hiša v Pernovem pri Žalcu, v kateri je Sebastien Abramov umoril svoje dekle Saro Veber
Gordana Possnig

Več kot štiri leta po tragičnem dogodku, ki se je 15. marca 2015 zgodil v stanovanjski hiši Vebrovih v Pernovem 30 pri Žalcu, v katerem je umrla 24-letna Sara Veber, so celjski kriminalisti na tukajšnjo tožilstvo vložili kazensko ovadbo zaradi umora zoper danes 29-letnega Sebastiena Abramova (tedaj Sebastiana Colariča). Abramov, ki v preiskavi s kriminalisti ni sodeloval in je zato precej otežil preiskavo, je ovaden, da je svoje tedanje dekle umoril na zahrbten način in iz koristoljubja, grozi mu do 30 let zapora. Zoper Abramova, ki je dober mesec dni v priporu zaradi poskusa zavarovalniške goljufije, povezane z odžagano roko svojega sedanjega dekleta Julije Adlešič, so kriminalisti tudi v primeru umora Vebrove zaradi teže kaznivega dejanja predlagali odreditev pripora.

​Že dolžan, a hotel še več denarja

Sara Veber je umrla v dnevni sobi družinske hiše. Dekle je sedelo na kavču, Abramov pa je nasproti nje čistil polavtomatsko dolgocevno orožje. Da se je zgodila nesreča, ker se je med čiščenjem orožje sprožilo, je veljalo nekaj let. Zdaj pa kriminalisti v tem vidijo umor na zahrbten način, saj je Abramov ustrelil v trenutku, ko dekle tega ni niti najmanj pričakovalo. Koristoljubje v tem dejanju pa so kriminalisti našli v tem, da je osumljenemu mama pokojne Sare po dogodku posodila večjo količino denarja (šlo naj bi za 18.000 evrov), ki pa ga ni nameraval vrniti. Od Sarinih staršev je kasneje želel pridobiti še denar od zavarovalnine. Dekle se je namreč zavarovalo leta 2014, upravičenec v primeru njene smrti pa naj bi bila njena mati. Osumljeni naj bi po tem, ko je dogodek skušal prikazati kot nesrečo, skušal priti še do tega zneska ali vsaj dela tega denarja. Bil je namreč zelo zadolžen. Odškodnina staršem ustreljene sicer še do danes ni bila izplačana.
​Mama pokojne Veberjeve je zoper Abramova zaradi nevračila posojenega denarja vložila kazensko ovadbo zaradi goljufije, zadeva se je znašla na žalskem okrajnem sodišču, naslednja obravnava je po naših podatkih razpisana za 23. maj.

Opravili več kot 80 razgovorov

Boris Vogrinec: "Osumljeni je uspešno manipuliral s svojci in dogodek prikazoval kot nesrečo."
Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta