Šesta obletnica tragične dekletove smrti, obtožnica proti Abramovu pa je stara slabe tri mesece

Gordana Possnig
15.03.2021 07:00
Celjski sodniki dobra dva meseca in pol odločajo o ugovoru zoper obtožnico obrambe Sebastiena Abramova zaradi smrti Sare Veber 15. marca 2015.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sara Veber je tragično umrla v hiši svojih staršev pred šestimi leti. 
Damijana Žišt

Razvpiti Ljubljančan Sebastien Abramov ima na slovenskih sodiščih odprte tri kazenske zadeve, nobena še ni pravnomočna. Trenutno čaka na odločitev izvenobravnavnega senata celjskega sodišča, ki odloča o ugovoru zoper obtožnico tamkajšnjega tožilstva, ki ga je obdolžilo umora Sare Veber na zahrbten in grozljiv način pred točno šestimi leti, 15. marca 2015. Tragedija se je zgodila v hiši Vebrovih v Pernovem pri Žalcu. Tožilstvo je obtožnico vložilo 23. decembra lani.

Kriminalisti so dogodek sprva obravnavali kot tragično nesrečo, Abramov (tedaj se je pisal Colarič) je namreč tedaj čistil puško. Med čiščenjem pa naj bi se mu bila ta, tako trdi sam, sprožila. Kasnejša preiskava, ki je trajala več kot štiri leta, je po ugotovitvah kriminalistov pokazala, da to ni bila nesreča, ampak da je Abramov nesrečno dekle umoril. Vebrova naj bi mu bila grozila, da ga bo prijavila policiji, ko je ugotovila, da naj bi se bil ukvarjal s kriminalnimi posli.

Sebastien Abramov pa ima na sodišču odprti še dve zadevi. Sodbi na prvi stopnji sta bili že izrečeni, obe že pred časom napisani, sodba žalskega okrajnega sodišča je 25. februarja prispela na celjsko višje sodišče. V žalski zadevi je bil Abramov nepravnomočno obsojen na leto in štiri mesece zapora zaradi goljufije na račun mame Sare Veber. Nada Veber je zanj pol leta pred hčerkino smrtjo najela 17 tisoč evrov vreden kredit, Abramov ji je v štirih obrokih vrnil skupaj le tisoč evrov.

Sebastien Abramov je za rešekami zaradi poskusa zavarovalniške goljufije. Foto: Robert BALEN
Robert Balen

Na ljubljanskem sodišču pa je bil razvpiti Ljubljančan, ki je dve leti v priporu v zadevi Odrezana roka, zaradi poskusa nadaljevanega kaznivega dejanja zavarovalniške goljufije obsojen na tri leta zapora. Ob njem je bilo na dve leti zaradi istega kaznivega dejanja obsojeno njegovo sedanje dekle Julija Adlešič, njegov oče Gorazd Colarič je bil obsojen na pogojno kazen leto dni zapora s preizkusno dobo dveh let, njegova mama Tinka Huskić Colarič je bila oproščena očitkov pomoči pri omenjenem početju. Sodišče je nepravnomočno ugotovilo, da sta se Abramov in Adlešičeva dogovorila, da si bo ona odrezala roko z namenom, da bi prejela visoko odškodnino. Zavarovala se je pri petih zavarovalnicah. Če bi po nesreči zaradi odrezane roke postala stoodstotna invalidka, bi prejela 1,166.300 evrov odškodnine. Julija Adlešič si je s krožno žago odrezala roko nad zapestjem 4. januarja lani na Colaričevem domu nad Velikimi Laščami, Po mnenju sodišča to ni bila nesreča, ampak je to storila namerno. Sodišče je to za zdaj odločilo nepravnomočno. Kdaj bo o tem odločalo ljubljansko višje sodišče, ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta