Silvo Drevenšek je priznal umor žene, tasta in tašče v Gerečji vasi. Tožilka je, tako kot prijatelji žrtev, zahtevala zanj dosmrtni zapor

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
02.12.2021 09:09

Od grozovitega zločina v Gerečji vasi bo 25. decembra minilo eno leto, kazenski postopek zoper trikratnega morilca Silva Drevenška, ki je na lanski božič vzel življenje svoji partnerici in njenima staršema, pa je tik pred koncem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna Lovrec

Na ptujskem okrožnem sodišče je bilo danes ozračje napeto. Pred sodno palačo so zjutraj s transparenti prišli prijatelji Mihe Lešnika, ki je na lanski božič izgubil sestro in svoja starša. Strahovit zločin je zagrešil Silvo Drevenšek, bivši partner pokojne Mojce Lešnik, s katero ima obtoženi petletnega sina.

Prijatelji pokojnih za morilca terjajo kazen dosmrtnega zapora. "Dosmrtni zapor, dosmrtni zapor, naj pravica zmaga," so vzklikali pred sodiščem, kjer so v sodni dvorani številka 24 potekale zaključne besede v procesu. 

Vesna Lovrec

Višja tožilka Tea Kukovec Belšak je natančno secirala, zakaj je po njenem Drevenšek trikratni umor zakrivil zahrbtno, iz koristoljubja, maščevanja in drugih nizkotnih nagibov. Svoj zaključni govor je brala več kot dve uri, na koncu pa brez ovinkarjenja strnila, da zaradi vsega naštetega sodišču predlaga, da Drevenšku izreče enotno kazen - najvišjo možno: dosmrtni zapor.

Pooblaščenec oškodovancev Daniel Planinšec je pritrdil tožilki, da druga kazen, kot je kazen dosmrtnega zapora, ne pride v poštev, saj bi v primeru, da se obtoženi vrne iz zapora, lahko bilo ogroženo tudi življenje Mihe Lešnika, brata oziroma sina umorjenih, ki ga je Drevenšek na božično noč tudi iskal. 

Zagovornik obtoženega, odvetnik Andrej Kac, se je strinjal s tožilko, da je obtoženi zakrivil kaznivo dejanje trikratnega umora, a meni, da v konkretnem primeru sodišče dosmrtne kazni ne sme izreči. Prepričan je, da v dokaznem postopku ni bilo razčiščeno, kaj je Drevenška pripeljalo do tega ravnanja. Po mnenju odvetnika se je obtoženi znašel v strahotni človeški stiski, ker ga je zapustila partnerka in s seboj odpeljala tudi otroka. 

Sodni senat se je nato umaknil na posvetovanje, sodba bo izrečena v ponedeljek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta