Slovenski gasilec: Ležala sta na tleh, doma so ju čakali otroci. Enega so videli čez nekaj dni v bolnišnici, drugega nikoli več

A.L.
19.11.2019 15:18

Letos je na slovenskih cestah umrlo že 90 ljudi, od osamosvojitve Slovenije pa 7526.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki smo ga obeležili pred dnevi, so s slovenske policije sporočili žalostno statistiko. Letos je na slovenskih cestah umrlo že 90 ljudi, od osamosvojitve Slovenije pa 7526. Na to, kako pomembno je zavedanje pred posledicami prometnih nesreč, ki jim pogosto botrujeta tudi alkohol in neprilagojena hitrost, je na Facebooku opozoril gasilec Anže. 
"Mnogo let nazaj, eno mojih prvih posredovanj, kjer sem se srečal s trčenjem s smrtjo. Nekje sredi zgodnjega pomladnega dne zapiska gasilski pozivnik, kjer je sporočilo o nesreči približno 8 kilometrov stran. Ob prihodu na kraj dogodka je bilo jasno, da je slabo, eno vozilo na strehi v grmovju v kupu snega, drugo vozilo na cesti, brez motorja, ki je bil približno 12 metrov stran, menjalnik pa še 8 metrov dlje, iz vozila na strehi so izstopili trije fantje, iz vozila na cesti pa ... No, iz tega vozila je obe osebi izstrelilo na cesto, ne vem čez katero odprtino, verjetno oba čez sovoznikova vrata, ležala sta 20 metrov narazen. Prvi ne kaže znakov življenja, drugi v hudih bolečinah. Z reševalcem sva se, na odločitev zdravnice, lotila oživljanja, nič ... Umrl verjetno ob trku. Vmes sem nekajkrat pogledal proti drugi osebi in videl, da se tudi tam trudijo in hitijo. Šlo je za čelno trčenje, v vozilu, ki je bilo na strehi, so bili vsi trije pripeti, v drugem vozilu nihče. Kasneje sem izvedel, da so doma majhni otroci čakali na starša in enega od njiju so videli šele čez nekaj dni v bolnišnici, enega nikoli več," je zapisal v skupini Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.
{facebookpost}https://www.facebook.com/ustvarimo.SOS.pas/posts/2492266307715365{/facebookpost}
"Zakaj pišem o tem? Pred nekaj dnevi sem na Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah delil posnetek trčenja na Malencah in kar nekaj ljudi je pisalo, da to ni pietetno do družine umrlega. Težko je deliti tak posnetek, vendar je bilo tudi ogromno odzivov v smislu: 'Pretreslo me je', 'res je treba vozit previdno', itd. Ja, sam menim, da zgodbe iz prve roke in posnetki vplivajo na bralce, dopovedo tudi tistim, katerih se vse preventivne akcije ne primejo, da je treba voziti pametno in strpno!" 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta