Smrtna nesreča na Primorskem: trčenje usodno za 89-letnega sopotnika v avtu

ČK
09.12.2019 15:48

Hrvaški državljan je včeraj na cesti Dragonja - Šmarje zapeljal čez dve polni črti in čelno trčil v avtomobil, ki ga je vozil Italijan, ob katerem so bili v avtu še trije: 89-letnik, ki trčenja ni preživel, in potnici, ki sta se hudo poškodovali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na območju koprske policijske uprave je v prometnih nesrečah letos življenje izgubilo že enajst ljudi.
Saso Bizjak

Na cesti Dragonja - Šmarje so v nedeljo nekaj čez 18.30 trčila štiri vozila, kar je bilo usodno za 89-letnega sopotnika v enem od avtomobilov. Ugotovitve preiskave nesreče so pokazale, da jo je povzročil 62-letni državljan Hrvaške, ki je z avtom vozil od Kopra prto Dragonji, kjer so trije prometni pasi, eden v smer Dragonja, dva v smeri Kopra. Povzročitelj nesreče je v levem ovinku zapeljal v levo, preko dvojne neprekinjene črte in čelno trčil v osebni avtomobil, v katerem je nasproti pravilno pripeljal 65-letni voznik iz Italije. Za njim sta vozila 71-letni državljan Italije in 53-letni slovenski državljan in oba trčila v bok njegovega avtomobila, zaradi česar je vozilo 65-letnega Italijana prevrnilo. Nesrečni 89-letnik, ki je bil sopotnik v vozilu 65-letnika, trčenja ni preživel, hudo sta se poškodovali tudi potnici, ki sta sedeli na zadnjem sedežu v istem avtomobilu.
Povzročiltej nesreče se je lažje poškodoval, ni pa mogel na kraju opraviti preizkusa alkoholiziranosti, zato so mu odredili strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Policisti ga bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve smrtne nesreče iz malomarnosti. Iz koprske policijske uprave poročajo, da je letos na njihovem območju v prometu življenje izgubilo že enajst ljudi. Lani v enakem obdobju (do 8. decembra 2018) jih je umrlo devet, v vsem letu pa enajst. (čk)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta