Sojenje Janši: Obramba zahteva prestavitev sojenja

Gordana Possnig
28.06.2021 15:47
O zahtevi za prestavitev na drugo sodišče mora sedaj odločiti vrhovno sodišče.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša in Franci Matoz v začetku junija na celjskem sodišču 
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču je preklicano torkovo nadaljevanje sojenja predsedniku vlade in prvaku SDS Janezu Janši zaradi dveh kaznivih dejanj razžalitve. Zasebno ga namreč tožita novinarki RTV Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek, ker je na svojem twitter profilu 16. marca 2016 zapisal, da na "neki Facebook spletni strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š.".

Razlog za preklic je v predlogu obrambe oziroma Janševega odvetnika Francija Matoza po delegaciji oziroma prenosu sojenja na drugo sodišče zaradi dvoma v nepristranskost sodnega senata. O zahtevi mora sedaj odločiti vrhovno sodišče.

Dodati je potrebno, da gre za ponovljeno sojenje, prvič je bil Janša obsojen na pogojno kazen treh mesecev zapora s preizkusno dobo leta dni. Zadeva pa je padla po pritožbi obrambe na višjem sodišču, ker so sodniki prav tako kot obramba menili, da je bila porotnica izbrana nepravilno. Zadeva sicer zastara marca prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta