Streljanje v BiH: Zaposleni na gimnaziji ubil ravnatelja, profesorico in tajnico

M.R.
21.08.2024 11:46

V prostorih gimnazije v Samskem Mostu v BiH je danes zgodaj zjutraj napadalec s streli ubil tri zaposlene, poroča bosanski časnik Avaz.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija je potrdila, da so bile v streljanju ubite tri osebe.
Profimedia

Napadalec je okoli 10.15 po poročanju bosanskih medijev ubil ravnatelja, profesorico in tajnico. Ena oseba naj bi bila huje ranjena. 

Neuradno naj bi bil storilec, ki je streljal z avtomatskim orožjem, v šoli zaposlen kot hišnik. Streljal naj bi med sestankom profesorjev. Po poročanju časnika Avaz naj bi bili ubiti člani komisije, ki ga je pred časom suspendirala, saj je bil v disciplinskem postopku. Ubil naj bi ravnatelja Nijaza Halilovića, profesorico angleškega jezika Gordano Nidžan in tajnico Nisveto Kljunić.

Po zločinu je skušal soditi še sebi, a je preživel in so ga prepeljali v bolnišnico v Banjaluko. Predstavnica bolnišnice je za medije povedala, da ima strelno rano v predelu prsnega koša in da je pri zavesti.

V času, ko je napadalec streljal, so na šoli potekali tudi popravni izpiti, a za zdaj ni jasno, koliko učencev je bilo v zgradbi, če so sploh bili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta