Tihotapec migrantov bežal pred policijo in povzročil smrtno nesrečo

17.09.2021 18:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sprva je kazalo, da se ni nikomur zgodilo hujšega od lažjih poškodb, a žal se je zgodilo, da je eden od tujcev v bolnišnici umrl. Foto: Arhiv Večera
Arhiv

Tragično se je danes končalo tihotapljenje migrantov čez hrvaško-slovensko mejo. Ura je bila okoli 13.30, ko so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje v okolici Velikega Okiča posumili, da je voznik audija italijanskih registrskih označb na nedovoljen način prestopil državno mejo. Pričeli so ga ustavljati, a je voznik signaliziranje policistov ignoriral in pritisnil na plin. V ovinku je nato izgubil oblast nad volanom, zapeljal z vozišča, avto je pričel drseti po pobočju in na koncu trčil v škarpo.

Še preden so policisti prihiteli na kraj nesreče, sta voznik in sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu, iz vozila pobegnila, brzčas predvsem iz razloga, ker sta v avtomobilu prevažala devet državljanom Pakistana, ki so nedovoljeno prestopili mejo. Iz zverižene pločevine so jim pomagala gasilci in reševalci. Štiri poškodovane so prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Ptuj, enega v Univerzitetni klinični center Maribor. Sprva je kazalo, da se ni nikomur zgodilo hujšega od lažjih poškodb, a žal je eden od tujcev v UKC Maribor.

Kot je sporočila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga, so policisti takoj po nesreči pričeli iskati pobeglega voznika in sopotnika in oba tudi že prijeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta