Tolminska korita: Plaz zasul človeka, reševalci so ga uspeli najti, a je na kraju dogodka umrl

A.L.
22.01.2024 13:26

Zaradi sprožitve plazu se je večja skala zakotalila tudi po brežini na parkirišče Tolminskih korit, pri tem pa nihče ni bil telesno poškodovan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tolminska korita
Natalija Jurše

Danes dopoldne so policiste obvestili o nesreči na lokalni cesti med Zatolminom in planino Polog v občini Tolmin, kjer se je sprožil plaz. Po prvih ugotovitvah je dela na tem območju izvajal delavec s kopačem, medtem pa je prišlo do sprožitve plazu. Delavcu se je uspelo pravočasno rešiti iz delovnega stroja, plaz pa je zasul moškega, ki se je nahajal v bližini. Kasneje so ga reševalci našli in izvlekli izpod plazu, vendar ni kazal znakov življenja.

Njegovo smrt je kasneje potrdil zdravnik ZD Tolmin. Poleg reševalcev NMP ZD Tolmin in tolminskih policistov ter novogoriških kriminalistov so na kraj tragičnega dogodka napotili tudi pripadnika GRS Tolmin in tamkajšnje gasilce.  

O tragični nesreči je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe ter delovno inšpekcijsko službo.

Zaradi sprožitve plazu se je večja skala zakotalila tudi po brežini na parkirišče Tolminskih korit, pri tem pa nihče ni bil telesno poškodovan.

Okoliščine tragične nesreče policija v tem trenutku še preiskuje. Lokalna cesta med Zatolminom proti planini Polog je zaprta, prav tako je zaprta cesta Tolminska korita – Čadrg.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta