Tragedija v snegu in mrazu: Na Papuku v Slavoniji sta zmrznila stric in nečak

27.01.2021 09:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Tit Košir

Ni znano, zakaj sta se, potem ko je mlajši prišel na obisk k malo starejšemu sorodniku, odpravila višje v hribe, in to brez bund ter neustrezno obuta, nepripravljena na zimske razmere, potem pa se je na pogled skoraj spomladansko vreme obrnilo v snežno neurje in veter, temperatura je v nedeljo zvečer padla globoko pod ničlo. 

Tretji dan so že hrvaški mediji polni poročil o tragični smrti dvojice, ki so ju v ponedeljek zjutraj našli zmrznjena malo pod vrhom Papuka na hribovitem območju narodnega parka blizu Požege v Slavoniji na Hrvaškem. 

Ker pri sebi nista imela nobenih dokumentov, se je najprej ugibalo, ali sta nesrečna moška migranta, zdaj je potrjeno, da nista bila. Narava je očitno presenetila 26-letnega Valentina Bešlića in njegovega strica, 38-letnega Ivico Vidovića, oba sta bila iz bližnjih vasi.

Vreme se je, potem ko sta se odpravila ven, spremenilo dobesedno v trenutku, začel je padati sneg, tudi znočilo se je. Neustrezno opremljena ter neplaninca na zametenih in težko prehodnih planinskih cestah, tudi brez telefona na hribovitem območju z izrazito slabim signalom, na žalost nista imela nobene možnosti, poročajo hrvaški mediji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta