Trije Slovenci v Istri in Kvarnerju kupovali nepremičnine, da bi oprali denar iz nezakonite prodaje steroidov

STA, Va
22.03.2023 16:13

Osumljenci, dva 48-letna in 46-letni Slovenec, naj bi bili s tem pridobili več kot milijon evrov. Vse pa se je začelo v ZDA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Trojica slovenskih državljanov je v hrvaški Istri in Kvarnerju z nakupom nepremičnin oprala več kot milijon evrov, nezakonito pridobljenih s prodajo steroidov, je sporočila hrvaška policija. Osumljena sta dva 48-letna in 46-letni Slovenec, policija pa je primer predala pristojnemu državnemu tožilstvu.

V preiskavi so ugotovili, da sta 48-letna slovenska državljana med letoma 2002 in 2010 na območju ZDA nezakonito zaslužila večji znesek denarja s prodajo vrste steroidov, ki veljajo za drogo. Da bi prikrila izvor denarja, sta ga v svojem in imenu podjetja v njuni lasti vlagala v kupovanje nepremičnin na območju Istre in Kvarnerja.

Eden od dveh 48-letnikov je večjo vsoto denarja vplačal tudi na račun 46-letnega Slovenca. Ta pa ga je v dogovoru z drugim 48-letnikom uporabil za nakup večjega števila nepremičnin na svoje ime, čeprav je vedel, da gre za nezakonito pridobljeni denar. Policija ocenjuje, da je osumljena trojica s tem nezakonito pridobila več kot milijon evrov.

Portal 24ur.com navaja neuradne informacije iz krogov blizu hrvaške policije, po katerih naj bi bil med osumljenimi tudi "kralj steroidov" Mihael Karner

Anabolični steroidi veljajo za prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu. Športniki jih uporabljajo za pospešeno večanje mišične mase.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta