Turnega smučarja pod Uršljo goro poškodoval plaz

Vesna Lovrec
22.01.2023 10:32

V soboto so pod Uršljo goro reševali turnega smučarja, na Goteniškem Snežniku pa onemogla planinca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poškodovanega so prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.
Grs Koroška

Na območju Uršlje gore se je v soboto dopoldan turnemu smučarju med spustom sprožil snežni plaz in ga odnesel okoli 400 metrov po pobočju. Poškodovanca so s helikopterjem Slovenske vojske in dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Grs Koroška

Kot je sporočila Gorska reševalna služba (GRS) Koroška, se je nesreča zgodila v žlebu, levo od Velike Šmohorice, na nadmorski višini 1600 metrov. "Zaradi obremenitve smučarja z lastno težo, se je sprožil kložasti plaz in odnesel enega od štirih turnih smučarjev. Še enkrat več se je pokazalo, da pri plazu največ šteje tovariška prva pomoč, saj so poškodovanemu takoj priskočili na pomoč preostali kolegi," so sporočili z GRS Koroška. Sreča v nesreči je bila, da plaz smučarja ni zasul v celoti.

gorsko reševanje, Uršlja gora

V soboto to ni bilo edino reševanje v gorah. Potekalo je tudi na Goteniškem Snežniku, kjer sta onemogla planinca. Eden je dobil omrzline in se poškodoval. V tej intervenciji so posredovali gorski reševalci GRS Ljubljana, posadka helikopterja Slovenske vojske pa zaradi vremenskih razmer ni mogla izvesti reševanja. Gorski reševalci so v izjemno neugodnih vremenskih razmerah planinca tako rešili na klasičen način, pri čemer so jim pomagali tudi domačini z motornimi sanmi in Prostovoljno gasilsko društvo Grčarice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta