V bolnišnici v Zagrebu umrla pretepena deklica

M.D.
04.04.2021 20:05
Hrvaški mediji poročajo o tragični vesti iz pediatrične klinike v Zagrebu, kjer je za posledicami fizičnega napada umrla dvoletna deklica.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V sredo so v Zagrebu v pediatrično kliniko sprejeli deklico s hudimi poškodbami glave. Policijska preiskava je pokazala, da ji je poškodbe zadala mama, ki ji zdaj grozi do 15 let zapora.

"Z veliko žalostjo in obžalovanjem vas moramo obvestiti, da je pri naši mali pacientki, kljub sprejetju vseh terapevtskih ukrepov in izjemnim naporom zdravstvene ekipe, prišlo do kritičnega kliničnega poslabšanja. V skladu s tem smo po protokolu izvedli postopek za ugotavljanje možganske smrti, ki je na žalost tudi potrjena. Naj počiva v miru," je pojasnil dr. Goran Roić.

Hrvaška policija je v petek aretirala starša dvoletne deklice. Par ima še tri otroke. Preiskovalni sodnik v Slovanskem Brodu jima je v soboto odredil enomesečni pripor. Po besedah okrožne državne odvetnice Mirele Šmital sta 24-letna mama in 27-letni oče dejanje delno priznala.

Hrvaški portal 24sata.hr poroča, da je policija potrdila, da je mati v sredo fizično napadla hči, z rokami jo je udarjala po glavi in telesu. Zaradi posledic napadla je dvoletnica padla v nezavest. Starša deklice sta od 1. novembra do 31. maja na domu zakrivila kazniva dejanja zanemarjanja in zlorabe otrokovih pravic nad svojimi otroci. Zaradi uboja pa je mati obtožena kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe, ki ima za posledico smrt. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta