V letalski nesreči na Češkem huje poškodovan znani slovenski fotoreporter, pilot umrl

D.Ži, STA
21.06.2021 11:15
Letalo naj bi bilo usmerjeno proti Avstriji, a je iz neznanega razloga strmoglavilo v gozd, se zlomilo na več delov in zagorelo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Do hude letalske nesreče je prišlo v bližini češkega naselja Jickovice. Pilot je umrl, huje pa je v nesreči poškodovan znan slovenski fotoreporter Miro Majcen, poroča 24ur.com, ki s slednjim tudi pogosto sodeluje. Kot pišejo, naj bi v nedeljo okoli 17.00 v bližini Jickovic strmoglavilo letalo T 28 "Trojan" z dvema osebama.

Majcen, velik ljubitelj in specialist za fotografiranje letalskih srečanj, naj bi bil huje poškodovan, zdravijo ga v univerzitetni bolnišnici Kralovske Vinohrady. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica češke policije, naj bi bilo letalo namenjeno proti Avstriji, a je iz neznanega razloga strmoglavilo v gozd, se zlomilo na več delov in zagorelo, še poroča 24ur.com. 

Češki državni inštitut za preiskavo letalskih nesreč (UZPLN) je že začel s preiskavo o vzrokih in okoliščinah nesreče letala avstrijske skupine letalskih navdušencev Flying Bulls, med katerimi je avstrijski podjetnik, milijarder in ljubitelj letal Dietrich Mateschitz.

Iz Flying Bulls so v pisnem odzivu sporočili, da z veliko žalostjo potrjujejo smrt svojega pilota, ki je strmoglavil nad češko vasjo Zvikovske Podhradi. Dodali so, da je bil pilot zelo spoštovan in izkušen. Ponesrečenemu potniku so zaželi hitro in popolno okrevanje. Dvosedežno letalo T-28B Trojan se je skupaj še s tremi drugimi letali vračalo z letalskega mitinga na Poljskem v domačo bazo v Salzburgu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta